DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Batman
Az Bulutlu
34°C
Batman
34°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
34°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
26°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C

PETROL İŞÇİLERİNDEN TPAO’YA SİTEM

Petrol – İş Batman Şube Başkanı Veysel Kartal, son süreçte petrol işçilerine ücret düzenlemesi başta olmak üzere birçok sorunun çözümü için yetkililere çağrıda bulundu.

PETROL İŞÇİLERİNDEN TPAO’YA SİTEM
REKLAM ALANI
03.03.2024 20:42
5
A+
A-

Şube Başkanı Kartal yapmış olduğu yazılı açıklamada “ Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’nda (TPAO) süreç sancılı…

TPAO’da son 7/8 aylık süreçte yaşanan yönetimsel sorunlar, petrol emekçilerine negatif yansımış, çalışma barışını zedeler bir hâl almıştır. Petrol üretiminde rekor seviyelerin yakalandığı ve her geçen gün yapılan yeni keşiflere rağmen, süreç çalışanlar lehine olumlu ilerlemesi gerekirken, ne yazık ki olumsuzluklar yumağı halini almıştır. Sektörün, hatta çalışma hayatının çok gerisinde kalan ücretlerin düzeltilmesi, sendikamızın ve petrol emekçilerinin haklı talebi olmuştur. Petrol-İş olarak bölge müdürlüğü ve genel müdürlük nezdinde sorunların giderilmesi adına görüşmelerimiz devam etmektedir. Bir diğer önemli husus ise, artan iş yükü ve personel eksiklikleri kaynaklı emekçiler daha fazla çalıştırılmakta, bu fazla çalışma karşılığı fazla mesaileri ödenmemekte, kesintiye uğramakta, düzensiz, eksik yatırılmaktadır. Ülke gündeminde önemli yer tutan petrol/gaz üretimi ve yeni keşiflerle gurur kaynağı olan güzide kurum, her geçen gün üretimini/karlılığını arttırmakta, ülke ekonomisine büyük bir katma değer yaratmaktadır. Hal böyleyken çalışanlara yansıtılan olumsuzluklar manidardır. TPAO’da petrol üretim rekorlarının asli kahramanları petrol emekçilerine reva görülen ücretlerin, emsal kurumlar seviyesinin üzerine çıkarılması, moral motivasyonu olumsuz etkileyen mesai problemlerinin düzeltilmesi için, gerekli görüşmelerimiz devam ediyor. Umuyoruz ki bir an evvel çalışanlar lehine olumlu sonuçlar elde edilir; aksi halde emekçilerin yaşadığı sorunlar başta iş sağlığı ve güvenliği(İSG) akabinde çalışma barışı olmak üzere; çok yönlü olarak, çalışan ve işveren tarafında olumsuz sonuçlar doğurabilirlik açısından, önemli bir gündem ve durum olacaktır” ifadelerine yer verdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.