DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Batman
Açık
34°C
Batman
34°C
Açık
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Hafif Yağmurlu
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C

“5 Kattan fazlasına müsaade yok”

Tilmerç mahallesinde yapımı süren bir inşaatta incelemelerde bulunan Vali Ekrem Canalp, yeni imar planı dahilinde yapılacak binalarda 5 kattan fazlasına müsaade etmeyeceklerini belirtti.

“5 Kattan fazlasına müsaade yok”
REKLAM ALANI
14.02.2024 09:22
1
A+
A-

BİNALARDA 14 KURALI…

Kentte yapılacak olan imar planı ve inşaatlarda uygulanan 14 yeni şartın uygulanmaya başlandığını belirten Vali ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, bu konuda asla taviz vermeyeceklerini kaydetti. Batmanlıların daha güvenli binalarda yaşayacaklarını belirten Vali Canalp, “Binaların yapımında 14 kuraldan herhangi bir şekilde, herhangi bir belediye yönetimi, kim olursa olsun, taviz verdiği anda bütün Batmanlılar onlara mutlaka hesap sorsun. Bizim yeni imar planı dahilinde yapmış olduğumuz binaların hepsinde zemin + 5 kattır. 5 kattan fazlasına müsaade etmeyeceğiz. Eski imarda olan yerler var, eski imardakiler geçerliliğini maalesef ki devam ettiriyor” dedi.

“İNSANLAR GÜVENLİ BİNALARDA YAŞAMAK İSTİYOR”

Hasankeyf yol güzergahında daha önce inşaatlara verilen 10 katın, 7’e düşürüldüğüne dikkat çeken Vali Canalp, şunları kaydetti: “Biz Hasankeyf yolunda yeni imar uygulaması yaptık ve itiraz gelmedi. Deprem sonrası o güzergahta oturan birçok vatandaş, kat sayısının düşürülmesi için bize başvurdu. Biz de kat sayısını 7 kata düşürdük. İnsanlar da artık yüksek katlı binalarda değil, güvenli binalarda yaşamak istiyor.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.