DOLAR
32,3833
EURO
34,5660
ALTIN
2.384,56
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Batman
Hafif Yağmurlu
26°C
Batman
26°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
24°C
Perşembe Yağmurlu
23°C
Cuma Az Bulutlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C

Ambulans filosu güçleniyor

Ambulans filosu güçleniyor
REKLAM ALANI
20.02.2024 08:38
5
A+
A-

“TÜRKİYE STANDARTLARININ İLERİSİNDEYİZ”

Ambulans anahtar teslim törenine Vali Ekrem Canalp, Ak Parti Batman milletvekili Ferhat Nasıroğlu, İl Sağlık Müdürü Dr. Semih Canpolat ve sağlık çalışanları katıldı. Ambulans anahtar teslim töreninde konuşan Vali Ekrem Canalp, Batman’ın Türkiye’nin 81 vilayeti içerisinde 34’üncü en büyük nüfusa sahip il olduklarını söyledi. 112 Ambulansı sayısına göre düşen nüfus oranına göre bakıldığında Batman’ın 22. sırada olduğunu belirten Vali Canalp, “Acil sağlık hizmetleri söz konusu olduğu zaman Batman olarak bugün burada ilave ambulansları da devreye koyduğumuz zaman Türkiye’de standartların çok daha ilerisinde vatandaşlarımız acil sağlık hizmetleri almış olacaklardır” dedi.

“112’Yİ MEŞGUL ETMEYELİM”

Batman’da 2023 yılı içerisinde 122 bin 928 acil çağrı aldıklarını vurgulayan Vali Canalp, şöyle devam etti: “Ancak bunlardan sadece yarısı gerçek çıktı, diğer çağrılar sahte çağrıdır. Buradan vatandaşlarımıza bir çağrıda bulunuyoruz. Lütfen 112’yi asılsız çağrılarla meşgul etmeyelim. Yapılan her bir meşguliyet, ihtiyacı olan vatandaşın bazen de onun çok kritik zamanından çalmak anlamına gelecektir. Bu noktada da yüzde 50’ye yakın maalesef ki asılsız çağrımız vardır. Yani her hafta 200’ün üzerinde yine asılsız çağrı olarak 112 aranmaktadır. Tekrar bu şekilde vatandaşlarımızı duyarlı olmaya davet ediyoruz.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.