DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Batman
Az Bulutlu
34°C
Batman
34°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
34°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
22°C

BUNU DA GÖRDÜK ÇOK ŞÜKÜR

BUNU DA GÖRDÜK ÇOK ŞÜKÜR
REKLAM ALANI
11.01.2024 13:29
5
A+
A-

BUNU DA GÖRDÜK ÇOK ŞÜKÜR

Reisin kararına sual olunmaz. O yaptıysa vardır bir bildiği demekten başka bir çaresi olmayan bir suskunluk, hayretlik ve şok dönem yaşıyoruz.

Neymiş efendim. Ben Mardin’de doğdum ama MUĞLA’LIYIM diye açıklama yapan sevgili hemşerimiz Aydın Ayaydın. Lafa bak beri gel… Gerçi bu konuda meşhur bir atasözümüz var başını hatırlıyorum ama sonunu hatırlamıyorum. Hani derler ya atalarımız “ ASLINI İNKAR EDEN” falan gibi.

Yaptığı açıklamada ki kibre bayıldım doğrusu. Bu kadar öz güvenli bir açıklamayı herkes yapamaz. Beyefendi diyor ki Sayın Cumhurbaşkanı bir gün beni aradı ve yanına sohbete davet etti. Gittim ve bana dedi ki Aydın bey seni Muğla adayımız olarak görmek istiyorum. Bende dedim ki , Sayın Cumhurbaşkanım ben siyaseti 2011 yılında bıraktım. Bir daha da düşünmüyorum. Benim keyfim yerinde dedim. O da yine de bir düşün dedi…

Aradan 15 gün geçmiş ve hevesi ve niyeti olmayan 73 yaşındaki Aydın bey Muğla gibi Dünya’nın en önemli Turizm Merkezine Belediye Başkan adayı olmayı kabul etmiş. Belki de Allah uzun ömür versin ama bu göreve yaşından dolayı ömrü kafi gelmeyecek.

Neyse ki hevesi, heyecanı, niyeti olmamasına rağmen adaylığı kabul etmiş ve önce kızından ötürü Ak Partililiği olan Aydın bey artık eski bir CHP’li yeni bir Ak Partili olarak siyaset sahnesindeki yerini almış.

7 Ocak tarihinde cumhurbaşkanı kendisini resmi olarak Aday ilan etti. Ama bitmedi. 6 Ocak’ta Sayın Devlet Bahçeli’de kendisini arayarak tebrik etmiş ve çok mutlu olduğunu söylemiş. Özetle Sayın Cumhurbaşkanı ve Sayın Bahçeli’nin ortak kararı ve ortak ricaları ile kıymetli Aydın bey hevessiz, heyecansız ve Niyetsiz haliyle Muğla halkının karşısına aday olarak çıkarıldı. Allah hayretsin…

Aday ilan edilmesinin ardından yaptığı ilk açıklamada ise Mardin’de doğmuşum ama bir Muğla’lıyım dedi. Bu açıklamayı ya yaşın verdiği bir akıl tutulmasıyla, ya da popülist politika cümlelerini yeniden ezber kutusundan çıkarıp servis etti. Onu bilemem ama ben bir Mardin’li olarak bu söze kırıldım ve mümkünse Nüfus genel müdürlüğüne müracaat edip kütük değişikliği müracaatında bulunsun.

KÜTÜKLÜK DEĞİŞİKLİĞİ SANIRIM YAPILMIYOR AMA BİLEMEM YİNE DE…

Yazımın başında dediğim gibi. Reis bir karar vermişse bu karar tartışılmaz. Biz daha iyi mi bilecez. Tamam ama popülist söylem ekonomilerinden öte bir cv’si olmayan. Mardin’de doğmuş ama Mardin’de bir eser sahipliği yapmamış birisini, üstelik 73 yaşında istirahatgahından kaldırıp Muğla’ya ne kazandıracağını bilmediğimiz bu adayımızı neden aday gösterdiğini sormuyorum sorgulamıyorum zaten kimse de sorgulayamaz.

Eğer sorgulayabilseydik Mehmet Tatlıdede’yi niye başkan yaptın diye sorgulardık zaten. Ha bu arada Aydın beyin kıymetli kızı Derya Ayaydın bildiğiniz gibi Ak Parti İstanbul Milletvekilidir. Derya hanım hangi vasıf, deneyim, heves ve heyecanından ötürü vekil yappıldı onu da sorgulayamayız. Reisin kararına sual olunmaz.

Ama sanırım şunu sorgulamakta bir sakınca yoktur. Kurulduğu günden beri Ak Partiye ve reise canıyla malıyla, emeğiyle vefasıyla hizmet veren ve her makamı hakkıyla yönetebilecek parti evlatlarından kimse kalmamışmıydı acaba ?

Murat Çuhadar

Türkiye’nin Yaşam Koçu

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.