DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Batman
Az Bulutlu
34°C
Batman
34°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
33°C
Pazartesi Az Bulutlu
27°C
Salı Çok Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C

“ZAMLAR VATANDAŞIN BELİNİ BÜKTÜ”.

CHP İl başkanı Hikmet Duruş son günlerde yapılan zamlarla ilgili olarak yaptığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“ZAMLAR VATANDAŞIN BELİNİ BÜKTÜ”.
REKLAM ALANI
17.07.2023 08:55
296
A+
A-

Türkiye’nin iktidar mensuplarınca sıkça dile getirilen “Türkiye Yüzyılı ve Şahlanan Ekonomi Modeli” gün geçmiyor ki vatandaşa kendisini hatırlatmasın.

İktidar, seçimden önce vatandaşa, yetkiyi kendilerine verdiklerinde ekonomik buhranın biteceği, bulunan gazların petrollerin ekonomiyi rahatlatacağını, uygulanacak yeni ekonomik politikalarla vatandaşın refaha ulaşacağını belirtmiş, bu şekilde oylarını almıştı.

İktidarın uyguladığı politikalardaki ağır hatalar ve liyakatsiz kadroların vermiş olduğu yanlış kararlar, merkez bankası rezervlerini erireterek enflasyonu tetiklemiştir. Bırakın vatandaşı refaha ulaştırmayı vatandaşın alım gücünü gün geçtikçe olumsuz yönde etkileyerek geçim sıkıntısı çekmesine sebebiyet vermiştir., Vatandaş verdiği oydan pişman olmaya başlamıştır.

Hayatın gerçekliğinden uzak, çesitli hesaplama kurnazlıklarıyla açıklanan enflasyon rakamları ne yazık ki hanehalkı gelirlerinin fiyat artış düzeyinde artmasını engellemektedir.

Görülen o ki, kıymetli halkımız artık iktidarın umurunda değildir. Yeni vergiler ihdas edilmiş, halkımızın muhatap olduğu her türlü harçlar artırılmış, a dan z ye her türlü mal ve hizmete yapılan zamlarla vatandaşın sırtına yeni yükler bindirilmiştir.. Son olarak akaryakıt ürünlerine yapılan ilave ÖTV ile akaryakıt fiyatları KDV nin eklenmesiyle yaklaşık %25 oranında fiyatının yükselmesi olarak vatandaşlarımıza yansımıştır. Temel gıda , temizlik ürünleri gibi halkımızın temel ihtiyaç kalemlerinden oluşan tüm ürünleri de etkileyerek yeni fiyat artışlarıyla birlikte vatandasın omuzundaki yük iki katına çıkacaktır.

Sürekli ve kurgu algı operasyonlarıyla halkımızı kandırmayı bırakın, ağır ve yanlış kararlarınızla yük altında kalmış vatandaşın en temel ihtiyaçlarına yapılan zamları geri çekin…

Aksi halde bırakın ekonomik refahı, halkımız git gide içinde bulunduğu ekonomik sıkıntılarından daha da ağır ekonomik buhrana girecektir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.