DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Batman
Az Bulutlu
34°C
Batman
34°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
34°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
22°C

BÖLGENİN EN BÜYÜK HALİ BATMAN’DA

Batman Belediyesi, 2023 yılında Sebze ve Meyve Toptancılar Hali’ne 168 bin ton gıda girişinin sağlandığını belirtti.

BÖLGENİN EN BÜYÜK HALİ BATMAN’DA
REKLAM ALANI
14.01.2024 22:51
37
A+
A-

72 esnafın hizmet verdiği hal yerleşkesinde 33 belediye personeli görev alıyor. Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp’in taleplerine olumlu yanıt verdiğini belirten Sebze ve Meyve Hali Komisyoncular Derneği Başkanı Abit Taymur: “Esnaf olarak Valimiz Ekrem Canalp’ten otopark ve bazı ihtiyaçlarımızın giderilmesi noktasında talepte bulunmuştuk. Çok şükür taleplerimiz bir bir yerine getirildi. Kendilerine şahsım ve esnaf arkadaşlarım adına şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

BÖLGENİN EN BÜYÜK HALİ KONUMUNDAYIZ

Sebze ve Meyve Hali Komisyoncular Derneği Başkanı Abit Taymur, Batman’ın uluslararası yol güzergâhında bulunduğunu, bununla beraber stratejik bir konuma da sahip olduğuna dikkat çekti. Taymur: “Batman Sebze ve Meyve Toptancılar Hali, bölgenin en büyük hali konumunda. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde bulunan il ve ilçelerin meyve ve sebze ihtiyacını Batman olarak biz karşılıyoruz” dedi.

TÜRKİYE’NİN EN UCUZ MEYVESİNİ BATMANLILAR TÜKETİYOR

Türkiye’de en ucuz meyve ve sebze satışının Batman’da gerçekleştirildiğini ifade eden Başkan Abid Taymur: “Diğer illerde domates, limon, patates gibi sebzeleri 5-10 TL arasında bulamazsınız. Bunun nedeni ise Batman dışındaki illerde alınan kâr marjıdır. İlimiz dışında alınan kâr marjı yüzde 25-30’larda iken, Batman’da bu rakam yüzde 2-3 seviyelerindedir. Esnafımız, rekabetçi ruhuyla hareket ederken bu da fiyatlara olumlu yansıyarak vatandaşların lehine sonuçlanıyor” diye kaydetti.

BİN KİŞİYE EKMEK KAPISI

Batman’ın, Irak ülke sınırına yakın olmasının getirdiği avantajların da olumlu yönde değerlendirildiğini dile getiren Taymur: “Batman Sebze ve Meyve Toptancılar Hali 250 üyeli bir işletmedir. Burada bin kişilik istihdam sağlıyoruz. Halimize gelen sebze ve meyveleri; Iğdır, Hakkâri, Ağrı, Şırnak, Van gibi il ve ilçelere gönderiyoruz” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.