DOLAR
32,2588
EURO
34,6197
ALTIN
2.412,94
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Batman
Hafif Yağmurlu
23°C
Batman
23°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Çok Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C

“Emekliler hayal kırıklığı içinde”

Türkiye Emekliler Derneği Batman Şube Başkanı Hüseyin Ekmen, emeklilere verilen zammın kabul edilemez olduğunu belirterek, emekliler olarak hayal kırıklığı yaşadıklarını söyledi.

“Emekliler hayal kırıklığı içinde”
REKLAM ALANI
11.07.2023 08:45
168
A+
A-

“ZAMDAN ÖNCE VERGİ AÇIKLAMAK ŞIK OLMADI”

Emekli aylıklarına yapılacak zamların ve refah payı iyileştirmelerinin açıklanmasından önce vergilere yapılan zamların açıklanmasının da şık olmadığını ifade eden Ekmen, şunları söyledi: “Daha zamlar emeklinin eline geçmeden ve hatta açıklanmadan, nasıl geri alınacağı açıklandı. Milyonlarca emekli tam bir kafa karışıklığı içerisinde ne kadar zam alacağını anlamaya çalışırken, vergi artışlarının oranları hemen belirlendi.”

“EMEKLİ REFAH PAYINI BEKLİYOR”

En düşük emekli aylığının asgari ücret seviyesine yükseltilmesi ve aylıklara seyyanen 4 bin lira iyileştirme yapılması gerektiğini kaydeden Başkan Ekmen, “Hükümetimize sesleniyoruz. Yüksek prim ödeyenlere; nimet-külfet dengesi gereği refah payı artışları verilmesini ve bu rakamların da derhal açıklanmasını bekliyoruz. Emeklilerimize sokağa dökülme çağrısı yapanlara da seslenmek istiyorum. Emekli zaten her gün sokakta en ucuz temel tüketim maddelerini alabileceği marketleri ve pazarları geziyor. Asıl sokağa çıkması gereken TÜİK yetkilileridir. Biz değil onlar sokaklara dökülmeli ve yaşadığımız hayatın gerçeğini görmelidirler. TÜİK rakamları Türkiye’nin gerçeklerinden tamamen uzaklaşmıştır” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.