DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Batman
Az Bulutlu
34°C
Batman
34°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
34°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
22°C

BATMAN BELEDİYESİ, 2023 YILINI PIRIL PIRIL KAPATTI

BATMAN BELEDİYESİ, 2023 YILINI PIRIL PIRIL KAPATTI
REKLAM ALANI
31.01.2024 10:18
8
A+
A-

Mahalle Buluşmaları Sayesinde Tüm Batman Artık Daha Temiz

BATMAN BELEDİYESİ, 2023 YILINI PIRIL PIRIL KAPATTI

Vali ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp’in birebir katıldığı ve vatandaşların sorun ve taleplerini ilk ağızdan dinlediği Mahalle Buluşmaları programında vatandaşların; dere temizliği, cadde ve sokakların süpürülmesi, konteynerlerin dezenfekte edilmesi, cadde ve sokaklara çöp kovası monte edilmesi gibi istekleri, Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından tek tek yerine getiriliyor.

Batman Belediyesi, kent genelinde gerçekleştirdiği temizlik çalışmalarından ödün vermeyerek ‘Mahallemiz Tertemiz’ projesiyle de çalışmalarını bir kat daha artırdı. Büyükşehir yolunda emin adımlarla ilerleyen Batman’ı pırıl pırıl bir kent görünümüne kavuşturan Batman Belediyesi, çalışmalarda sorun ve aksaklık yaşanmaması için büyük çaba harcıyor. Temizlik çalışmaları kapsamında; havalimanı yolu, demir yolu ve çevre yolu gibi güzergahlar da temizleniyor.

2023 YILINDA 720 BİN KİLOMETRE UZUNLUĞUNDA YOL TEMİZLENDİ

Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü, 2023 yılı içerisinde; 126 bin ton evsel atık toplayarak 720 bin kilometre uzunluğunda cadde, sokak ve bulvarların temizliğini gerçekleştirdi.

Mevcut süpürge araçlarıyla 2 vardiya çalışılarak; günde 2 bin kilometre, ayda 60 bin kilometre ve yılda yaklaşık 720 bin kilometre yol süpürüldüğünü ifade eden Batman Belediyesi: “Mevcut çöp toplama araçlarımızla Batman genelinde günlük ortalama 350 ton çöp toplanmaktadır. Bu da aylık 10 bin 500 ton yılda ise 126 bin tona denk gelmektedir” ifadelerinde bulundu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.