DOLAR
32,5301
EURO
34,8555
ALTIN
2.443,39
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Batman
Az Bulutlu
34°C
Batman
34°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Hafif Yağmurlu
25°C
Çarşamba Yağmurlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE ÇUHADAR AİLESİ ARASINDAKİ İLİŞKİ

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE ÇUHADAR AİLESİ ARASINDAKİ İLİŞKİ
REKLAM ALANI
07.01.2024 15:38
24
A+
A-

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE ÇUHADAR AİLESİ ARASINDAKİ İLİŞKİ

Sosyal ilişki ağlarının önemi kan bağı ilişkisi kadar önemlidir. Metropolde yaşayan insanların ortak yaşam kültürü içerisindeki bağları birden bire öz aile bağına dönüşebiliyor. Buna en iyi örneklerden birisi de Mardin’li Çuhadar ailesi ile Rize’li Erdoğan ailesi arasındaki ilişki ile örneklendirilebilir.

Rahmetli Babaannem ile Rahmetli Tenzile Erdoğan bir ramazan ayında mukabele buluşmalarında kardeşlikleri başlamış. Amcamlar üniversitede okurken aynı dönemde Cumhurbaşkanımız da üniversiteyi kazanmış ve okul henüz yeni başlıyordu. Rahmetli Babaannem Tayyip beye üniversiteye başlayacak diye o dönemin önemli harçlıklarından biri olan 2 adet 25 kuruş hayırlı olsun harçlığı vermiş. Ayrıca üniversiteyi bitirdiğinde ise o dönemin parasıyla 100 lira hayırlı olsun parası vermiş. Yani hem üniversiteye girişteki ilk harçlık ve üniversiteden mezun olduğunda ise ilk hayata başlama harçlığını babaannem vermiştir.

Amcamların üniversite hayatında ise Rahmetli Tenzile Erdoğan’ın amcamlar üzerinde de çok hakkı oluşmuştur.

Ramazan mukabelesinde başlayan kardeşlik ve dostluk zaman içinde babaannem ile Tenzile Erdoğan arasında kültür kardeşliğine de erişmiştir. Babaannem Tenzile Erdoğan’a İçli Köfte yapmayı öğretmiş ve Rahmetli Tenzile Erdoğan’da babaanneme Rize’nin meşhur kara lahana çorbası ve muhlama’yı öğretmiştir.

Tayyip Erdoğan’ın Çuhadar ailesi ile bağı hiçbir zaman kesilmemiştir. 1994 yılında kazandığı İstanbul Belediye Başkanlığı sürecinde ise Babam Mardin Belediyesi eski Başkanı ve Başkan yardımcısı olarak görev yapıyordu. Tabi o dönemde bir yerde Babam ve Tayyip Erdoğan teyze çocukları sayılıyordu, bu ilişki nedeniyle bir çok konuda Babam ve Tayyip Erdoğan arasında Belediye konuları üzerinde istişareler oluyordu.

Tayyip Erdoğan’ın Üniversite hayatında başlayan Çuhadar ailesi ile ilişkisinin son aktörü ise yıllardır Ak Parti ve Erdoğan’a olan desteğimle ben geliyorum. Bu sevda bitmez ….

Bu yazıyı yazmamda teşvikçi olan sevgili Aydın Ayaydın’a sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum…

 

Murat Çuhadar

Türkiye’nin Yaşam Koçu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.