DOLAR
32,5327
EURO
34,9291
ALTIN
2.444,49
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Batman
Az Bulutlu
30°C
Batman
30°C
Az Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
25°C
Çarşamba Yağmurlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Az Bulutlu
22°C

KIZ YURDUNDA ‘5 ARALIK GÖNÜLLÜLER GÜNÜ ’ SEMİNERİ

Batman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı, Batı Raman Kız Öğrenci Yurdunda üniversite öğrencilerine yönelik ‘5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü’ nedeniyle bir eğitim semineri verildi.

KIZ YURDUNDA ‘5 ARALIK GÖNÜLLÜLER GÜNÜ ’ SEMİNERİ
REKLAM ALANI
07.12.2023 08:55
124
A+
A-

5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü münasebetiyle, yurtlardaki gönüllü öğrencilerin yanı sıra, Gençlik Merkezlerince gönüllülük faaliyetlerine katılım sağlayan gençler için çeşitli etkinlikler düzenleyen Batman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü finali, yıllarını sivil toplum örgütlerine ve gönüllülük faaliyetlerine adayan Davut Okçu’nun sunumuyla gönüllük faaliyetlerine yönelik söyleşi yaptı.

“HERŞEY GÖNÜLLÜ OLMAKLA BAŞLAR”

Batman Üniversitesi Öğretim görevlisi ve aynı zamanda Kızılay Şube Başkanı olan Davut Okçu tarafından verilen ‘5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü’ sunumuna öğrenciler ve gönüllüler büyük ilgi gösterdi. Günün anlam ve önemine değinen Batman Üniversitesi Öğretim görevlisi ve aynı zamanda Kızılay Şube Başkanı Davut Okçu; “Gönüllülük, Gençlik Merkezlerimizin ve Kızılay hareketi hizmetlerinin temelidir. Türk Kızılay’ı Türkiye’nin en köklü sivil toplum kuruluşu olarak ülkemizde artan çeşitli ihtiyaçları karşılayabilmek için misyonuna uygun bir şekilde gönüllülerini organize ederek harekete geçirmektedir. Böylece muhtaç ve korunmasız insanlara yardım etmekte, tüm toplumu gönüllülük faaliyetleri konusunda duyarlı hale getirmek için büyük bir çaba sarf etmektedir. Bu hizmetlerin topluma daha etkin ve verimli şekilde sunulabilmesi için gönüllü faaliyetlerin ve bu faaliyetlerde görev alan aktif gönüllü sayısının arttırılması son derece önemlidir.” dedi. Başkan Okçu aynı zamanda, Dünya Gönüllüler Günü’nde; gönüllülüğün tanıtılması, yaygınlaştırılması, desteklenmesi, teşvik edilmesi ve böylece; bireyleri, yaşadıkları topluma karşı daha sorumlu olmaya, bir arada hareket etmeye ve gönüllü olmaya yönlendirmek için; bilgi ve tecrübelerin paylaşıldığı, gönüllü çalışmaların teşvik ve takdir edildiği çeşitli etkinlikler ve kutlamalar yapıldığına da dikkat çekti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.