DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Batman
Az Bulutlu
34°C
Batman
34°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
25°C
Çarşamba Yağmurlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C

Çocuklar hem eğlendi hem de giysi dikti

Batman Belediyesi, Petrolkent BİL-MEK şubesinde özel gereksinimli çocukları gün boyunca ağırladı.

Çocuklar hem eğlendi hem de giysi dikti
REKLAM ALANI
28.12.2023 16:51
6
A+
A-

Belediye Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, Petrolkent mahallesinde bulunan Bilgi ve Mesleki Eğitim Kurslarının (BİLMEK) yapıldığı atölyede down sendromlu çocukları ağırlayarak güzel bir gün geçirmelerini sağladı. Milli Eğitim Müdürlüğü Belde Özel Eğitim Uygulama Okulu’nda eğitim gören 6 çocuğu uzman eğitmen ve tekstil konusunda deneyimli kursiyerlerce gün boyunca ağırlayan Batman Belediyesi, misafirlerine giysi dikme konusunda Ölçü nasıl alınır? Nasıl kesilir? Nasıl dikilir? konuların da uygulamalı eğitim verdi.

ÇOCUKLAR GÖNÜLLERİNCE EĞLENDİ

Tekstil atölyesinde eğitim alan çocukların psiko-motor becerilerini artırmak, çocukların diğer bireylerle iletişim kurmasını sağlamak, el becerilerinin iyileştirilmesi ve gelişimine katkı sağlamak amacıyla yapılan çalışmada çocuklar gönüllerince eğlendi. Toplumda özel gereksinimli bireylere yönelik farkındalık oluşturmayı hedeflediklerini kaydeden Batman Belediyesi: “Kapımız daima özel gereksinimli çocuklarımıza açıktır. Burada hem eğlendiler hem öğrendiler hem de kendilerinin oluşturduğu giysileri yaparak özgüven buldular. Bu da onları çok mutlu etti” ifadelerinde bulundu. Belde Özel Eğitim Uygulama Okulu’nda eğitim gören çocuklar ve eğitmenleri ise Batman Belediyesi’nin göstermiş olduğu yakın ilgi ve alakadan memnuniyetini dile getirerek teşekkür etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.