DOLAR
32,4563
EURO
34,8765
ALTIN
2.433,76
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Batman
Az Bulutlu
30°C
Batman
30°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Yağmurlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C
Cuma Az Bulutlu
22°C

FUARI 2 GÜNDE 105 BİN ZİYARET ETTİ

Kitapseverler, hafta sonu Batman 6. Kitap Fuarı’na akın etti. 160 yayınevi ile edebiyat, kültür, sanat, iletişim, bilim ve düşünce dünyasından çok sayıda önemli ismin katılımıyla gerçekleşen fuarı, 21 Ekim Cumartesi ve 22 Ekim Pazar günü ziyaret eden Batmanlıların sayısı toplamda 100 bini aştı.

FUARI 2 GÜNDE 105 BİN ZİYARET ETTİ
REKLAM ALANI
25.10.2023 20:28
103
A+
A-

20 Ekim’de “Oku! Bu 100 Yıl Senin” mottosuyla kapılarını açan Batman 6. Kitap Fuarı ve Kültür Sanat Festivali, hafta sonuna denk gelen 21-22 Ekim tarihlerinde ziyaretçi akınına uğradı. Cumartesi ve pazar günü fuarı ziyaret edenlerin toplam sayısı yaklaşık 105 bin kişi olarak belirlendi. 29 Ekim’e kadar açık olacak fuara kitapseverlerin ilgisinin artarak sürmesi bekleniyor.

2 MİLYON TL’LİK HEDİYE ÇEKİ

Batman Valiliği ve Belediyesi’nin birlikte düzenlediği Kitap Fuarı ve Kültür Sanat Festivali, şehrin en önemli organizasyonları arasında yer alıyor. Her yaştan Batmanlının geniş katılımıyla gerçekleşen fuarda kitapseverler, on binlerce farklı esere ulaşma fırsatı yakalıyor. Batmanlı çocukların okuma alışkanlığı kazanması ve ücretsiz kitap alabilmeleri için de öğrencilere hediye çeki veriliyor. Bu yıl da toplam 2 milyon TL değerinde 50’şer TL’lik 40 bin hediye çeki öğrencilere dağıtıldı.

ÜNLÜLER GEÇİDİ BAŞLADI

160 yayınevinin katılımıyla gerçekleşen ve çok sayıda önemli ismi Batman’da ağırlayan fuarın 21 Ekim Cumartesi günkü konuğu Rabia Birsen Göğercin oldu. 21 Ekim Pazar günü de Doç. Dr. Saniye Bencik Kangal, Doç. Dr. Beyazıt Akman ve Türk Sinemasının usta oyuncularından Altan Erkekli, Batmanlılarla bir araya geldi. Ünlü isimlerin konuk olduğu etkinliklere kitapseverler yoğun ilgi gösterdi.

ÇOCUKLAR İÇİN RAFADAN TAYFA

Yalvaç Ural, İhsan Süreyya Sırma, Nedim Şener, Hulki Cevizoğlu ve Şef Mehmet Yalçınkaya’nın da konuk olacağı organizasyon kapsamında Rafadan Tayfa ekibi de Batmanlı çocuklarla buluşacak. Çocukların eğlenceli anlar yaşaması için fuar süresince hafta içi her gün farklı tiyatro gösterileri sahnelenecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.