DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Batman
Açık
34°C
Batman
34°C
Açık
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Hafif Yağmurlu
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C

“EMEKLİ MAAŞLARI ACİLEN ARTIRILMALI”

“EMEKLİ MAAŞLARI ACİLEN ARTIRILMALI”
REKLAM ALANI
25.08.2023 20:10
187
A+
A-

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, Türkiye Emekliler Derneği Mersin Şube Başkanı Cemal Akbudak ve yönetimini ziyaret etti. DEVA Partisi Mersin İl Başkanı Taner Işıkbay ve partililerin de katılım gösterdiği ziyarette ülkemizde emeklilerin yaşadıkları sıkıntılar ve buna yönelik atılması gereken adımlar konuşuldu.

DEVA Partisi Manisa Milletvekili Selma Aliye Kavaf’ın, emekli, dul ve yetim aylıklarına zam yapılması talebiyle TBMM’ye verdiği kanun tekliflerinin ayrıntıları hakkında fikir alışverişinde bulunuldu. Kanun teklifini hazırlarken çok hassas bir çalışma yürüttüklerini ve tüm siyasi parti grupları ile konuştuklarını anlatan Ekmen, emekli taban aylığının 7 bin 500 TL’den 11 bin 500 TL’ye yükseltilmesi planlandığını, maaşların asgari ücret seviyesine yükletilerek emeklilerin mağduriyetinin giderilmesi için çalışmaya devam edeceklerini de dile getirdi.
Ekmen yaptığı açıklamada “Hayatları boyunca çalışarak prim ödeyen vatandaşlarımızın yasal ve anayasal hakları olan emeklilik süreçlerini geçim sıkıntısı ve yoksulluk içerisinde geçirmeleri kabul edilemez” ifadelerine yer verdi.
Teklifte ayrıca emekli vatandaşın öldükten sonra yakınlarına bağlanacak olan maaşlarla ilgili de düzenlemeler bulunduğunu da hatırlatan Ekmen, “Meclis yaz aylarını bu sorunlara çözüm üretmek için çalışarak geçirmesi gerekirken tatile çıktı. Emekliler kaderleriyle baş başa bırakılması kabul edilemez” dedi.
Her vatandaşın olduğu gibi emeklilerin de insanca bir yaşam standardına ulaşması gerektiğini vurgulayan Ekmen, DEVA Partisinin emeklilere yönelik projelerini şöyle sıraladı:
“Emekliler; Emekli aylıklarını satın alma gücünü koruyacak şekilde arttırılmalı ve vergi iadesi yerine getirilen ek ödeme oranlarını yeniden gözden geçirilmeli. Düşük emekli maaşı alan emeklilerimize daha yüksek tutarlarda bayram ikramiyesi verilmeli. Ölüm aylığı alanlara verilen bayram ikramiyeleri üzerinden yapılan kesinti kaldırılmalı. Emekliler ve bankalar arasındaki promosyon şartlarını emekliler lehine düzenlenmeli” dedi.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.