DOLAR
32,3972
EURO
34,6347
ALTIN
2.393,47
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Batman
Az Bulutlu
26°C
Batman
26°C
Az Bulutlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
24°C
Perşembe Yağmurlu
22°C
Cuma Az Bulutlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
22°C

Çölyak Hastaları İçin Anlamlı Adım

Batman Valiliği ve Batman Belediyesi, çölyak hastalarının yaşam kalitesini artırmak ve glütensiz ürünlerin erişilebilirliğini kolaylaştırmak amacıyla anlamlı bir sosyal sorumluluk projesine imza atıyor.

Çölyak Hastaları İçin Anlamlı Adım
REKLAM ALANI
06.11.2023 18:03
95
A+
A-

Batman Valiliği ve Batman Belediyesi, çölyak hastalarının yaşam kalitesini artırmak ve glütensiz ürünlerin erişilebilirliğini kolaylaştırmak amacıyla anlamlı bir sosyal sorumluluk projesine imza atıyor. Vali ve Belediye Başkan Vekili Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp’in himayelerinde yürütülen bu proje, çölyak hastalığı konusunda toplumsal bilinç ve farkındalığın artırılmasını hedefliyor.

Glüten intoleransı sebebiyle ömür boyu sürecek bir diyet programına bağlı kalmak zorunda olan çölyak hastaları için en etkili tedavi yöntemi, kesinlikle glütensiz bir beslenme düzenidir. Fakat glütensiz ürünlerin pazar yerlerinde kısıtlı bulunabilmesi ve yüksek maliyetleri, bu bireylerin sağlıklı bir yaşam sürdürmesini güçleştirmektedir.

İlimizde şu anda 140 kayıtlı çölyak hastası bulunmakta olup, bu projenin temel amacı, her ay düzenli olarak gerçekleştirmeyi planladığımız destek ile ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza glütensiz ürünleri ulaştırmaktır. Her bir glütensiz gıda kolisi, 10 adet ekmek ve 17 farklı çeşitte üründen oluşmaktadır.

Sosyal Belediyecilik vizyonuyla, dezavantajlı grupların ihtiyaçlarını önceliklendiren Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğümüz; taziye evlerine yemek ve malzeme desteği, dar gelirli ailelere günlük ücretsiz ekmek dağıtımı, yeni doğanlar için ‘Hoşgeldin Bebek Paketi’ ve engelli bireylerimize yönelik tekerlekli sandalye desteği gibi çeşitli sosyal yardım faaliyetlerini sürdürmektedir.

Konu ile ilgili açıklama yapan Sosyal Yardım İşleri Müdür V. Murat Sütçü “Bugün burada, çölyak hastası vatandaşlarımıza temel gıda ürünlerini teslim etmenin yanı sıra, hastalık hakkında toplumsal bilinç ve farkındalık yaratma gayreti içindeyiz. Batman Belediyesi olarak, toplumun dezavantajlı kesimlerine ulaşmak ve onların temel ihtiyaçlarını karşılamak bizim için öncelik taşımaktadır. Bu vesileyle, şehrimizde her alanda değişim ve dönüşümü teşvik eden ve belediyemizin tüm kaynaklarını halkımızın hizmetine sunan Sayın Valimize, çölyak hastaları ve aileleri adına şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.