DOLAR
32,3800
EURO
34,7251
ALTIN
2.424,71
BIST
10.005,28
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Batman
Hafif Yağmurlu
30°C
Batman
30°C
Hafif Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
25°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
23°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C
Cuma Az Bulutlu
22°C

Batman’da Yeni Kentsel Dönüşüm

CUMHURİYET VE ŞİRİNEVLER MAHALLELERİ KENTSEL DÖNÜŞÜM VE GELİŞİM ALANI İLAN EDİLDİ

Batman’da Yeni Kentsel Dönüşüm
REKLAM ALANI
02.11.2023 21:35
113
A+
A-

Batman Belediyesi, Şirinevler ve Cumhuriyet mahallelerinin ‘Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı’ ilan edilmesi yönünde meclis kararı aldı.

5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 73’üncü maddesi gereğince alınan Meclis Kararının ilan sürecinin ardından; hak sahipleriyle ilgili tespit çalışmaları, değerleme, planlama, parselasyon ve projelendirme çalışmaları yapılacak.

Hak sahipleriyle uzlaşma görüşmelerinin neticelendirilmesinin ardından yıkım süreci başlayacak.

Belediye Meclisi’nce alınan kararda: “Bu iki mahalle, çarpık kentleşmenin ve yarattığı sorunların modern şehircilik ilkeleri ve planlama esaslarına uygun olarak yeniden yapılandırılmalıdır. Bu kapsamda kentsel dönüşüm uygulamaları ile sağlıklı ve güvenli yaşam çevrelerini teşkil etmek ve bireylerin yaşam standartlarının yükseltilmesi gerekmektedir. Yapılan anket sonucunda; Şirinevler ve Cumhuriyet mahallelerinde ankete katılım sağlayanların çoğunluğu mahallesinde kentsel dönüşüm yapılmasını gerekli görmektedir” ifadelerine yer verildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.