DOLAR
32,4486
EURO
34,6484
ALTIN
2.388,84
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Batman
Hafif Yağmurlu
25°C
Batman
25°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Hafif Yağmurlu
23°C
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Çok Bulutlu
19°C

“MAHALLEMİZ SAHİPSİZ VE HİZMETLERDEN YOKSUNUZ”

Batman’ın en sahipsiz mahallelerinden olan 19 Mayıs’ta vatandaşlar, yapılmayan hizmetler nedeniyle vali Ekrem Canalp’tan hizmetler talebinde bulundu.

“MAHALLEMİZ SAHİPSİZ VE HİZMETLERDEN YOKSUNUZ”
REKLAM ALANI
28.09.2023 19:55
121
A+
A-

Mahalle Buluşmaları: 19 Mayıs Mahallesi

19 MAYIS’TA VALİ CANALP’E BÜYÜK İLGİ

Vali ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp’in, “Yerinde İletişim Yerinde Çözüm” sloganıyla başlattığı Mahalle Buluşmaları’nın 11’incisi 19 Mayıs Mahallesi’nde gerçekleşti.

19 Mayıs Mahallesi Taziyeevi’nde gerçekleştirilen Mahalle Buluşmasında Vali Canalp’in yanı sıra belediye başkan yardımcıları, belediye birim müdürleri, kamu kurum müdürleri, 19 Mayıs Mahallesi sakinleri ve Mahalle Muhtarı Mehmet Kolaldıran hazır bulundu.

Batman Belediyesi tarafından tamamlanan, devam eden ve planlanan yatırımlarla ilgili bilgilendirmelerde bulunuldu.

”SHM’LER İNSANLARI HASTA ETMEMEK İÇİN KURULMUŞ OLAN MERKEZLERDİR”

Altyapı, üstyapı, kültür ve sanat, park, sağlık, güvenlik, eğitim, ulaşım, sosyal yardım konularının ele alındığı programda, Sağlıklı Hayat Merkezi’nin hastaneye dönüştürülmesi talebi ile ilgili Vali Canalp: “Hastaneler, insanlar hastalandıktan sonra hizmet veren yerlerdir. Yani, hasta oluyoruz, şifa buluyoruz. Sağlıklı Hayat Merkezleri (SHM) ise insanların hasta olmaması için kurulmuş olan merkezlerdir. İnsanların hasta olmaması ya da belli hastalıkların teşhis edilebildiği yerlerdir. Kadınlarda en sık görülen kanser türü meme kanseridir. SHM’ler, kişide kanserlerin erken teşhis edilmesine imkan sağlıyor. Bu açıdan da çok kıymetlidir. Şayet sizler buranın hastane gibi hizmet edilmesini istiyorsanız çalışmalara başlanır” ifadelerine yer verdi.

KADINLAR DOĞALGAZ İSTEDİ, OYLAMAYLA KARAR VERİLDİ.

19 Mayıs mahalle sakini kadınların “doğalgazın nimetlerinden bizler de faydalanmak istiyoruz” önerisine Vali Canalp, Siirt Batman Aksa Doğalgaz Şirket Müdürü Yusuf Demirtaş’ın talebi nasıl değerlendirdiğini sordu. Doğalgaz altyapı çalışmalarına 2024 yılı içerisinde başlanılabileceğini belirten SİBADAŞ Müdürünün ardından konuşan Vali ve Belediye Başkan Vekili Canalp: “Bilindiği üzere doğalgaz çalışmaları 2023 yılı sonunda başlarsa kış mevsimine denk gelecektir. Bu da çalışmanın tamamlanmasına kadar çamurlu sokaklar anlamına gelecektir. Sizler ‘evet yapılsın’ diyorsanız oylamaya sunarız, mahalle sakinlerimiz ne istiyorsa onu yaparız” şeklinde konuştu. Yapılan oylama sonucu çoğunluğun “evet doğalgaz yapılsın, bir süre kazı çalışmalarına razıyız” demelerinin ardından çalışma yapılmayan sokaklar doğalgaz programına alındı.

19 MAYIS SAKİNLERİ, MAHALLE BULUŞMASINA BÜYÜK İLGİ GÖSTERDİ

Programın ilerleyen sürecinde; park yapılması, muhtelif noktalara mobese kamera takılması, yolların asfaltlanıp, kaldırımların kilitli parke taşı ile döşenmesi konularının yanı sıra vatandaşlardan gelen diğer dilek, talep ve şikayetler tek tek not alındı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.