DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Batman
Az Bulutlu
34°C
Batman
34°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
34°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C

TRT KURDÎ ‘’BENİM ŞEHRİM’’ EKİBİ BATMAN’DA

Yeni yayın döneminde farklı şehirlerde Belediye çalışmalarını ele alan TRT Kurdî ‘’Benim Şehrim’’ adlı Belgesel çekimleri için Batman’a geldi.

TRT KURDÎ ‘’BENİM ŞEHRİM’’ EKİBİ BATMAN’DA
REKLAM ALANI
15.10.2023 09:19
192
A+
A-

Batman Belediyesinin kent genelinde sürdürdüğü çalışmaları konu alan Belgesel Kasım ayında TRT Kurdî ekranlarında yayınlanacak. Yeni yayın dönemine farklı bir konsept ile başlayan TRT İç Yapımlar Daire Başkanlığı, kısa sürede TRT Kurdî kanalı ekranlarında şehirlerde belediyelerin çalışmalarını konu alan belgesel projesini hayata geçirdi. ‘’Benim Şehrim’’ konulu belgesel çalışması için ikinci Batman’a gelen ekip, kentte çekimlere başladı. Yapım ve Yönetmenliğini Mevlüt Aydın, Yönetmen Yardımcılığını Emel Yetkin Başöngen,  Sunuculuğunu Şahin Şahin, Kameramanlıklarını Aytekin Kabadere, Bülent Yıldız, Nezih Seçgin ve ulaşım Sorumlusu Mithat Kaya’nın yer aldığı TRT ekibi, Batman Belediyesinin kentte sürdürdüğü çalışmaları kayıt altına aldı.

BATMAN’A ÖZEL ÇEKİMLER YAPILIYOR

TRT Kurdî’nin beğenilen ‘Benim Şehrim’ programı için Batman Belediyesinin halka sağladığı sosyal, ekonomik, kültürel, sanat, spor ve birçok alanda yaptığı hizmetleri ele alındı.  4 gün süren çekimler sırasında keyifli anlar yaşandı. İstihdam ve sanata yönelik yapılan çalışmalar için kamera karşısına geçen kadın kursiyerler çalışmalarını anlatırken gençler için sunulan imkanlar ele alındı. Kentte sürdürülen çalışmaları TRT Kurdî ‘’Benim Şehrim’’ belgeseli için anlatan Batman Belediye yetkilileri; tarih, kültür ve Turizm Şehri Batman’da belgesel çekimlerine başlayan İç Yapımlar Dairesi Başkanı Kurtuluş Zeydan, İç Yapımlar Aktüel Programlar Müdürü Osman Emre Şen, TRT KURDÎ Kanal Koordinatörü Kemal Gümül, TRT KURDÎ Program Müdürü Fırat Aslan ve çekim ekibine teşekkür etti.

Batman Belediyesinin kentte yaptığı çalışmalarla farklı bir konuma sahip olduğunu anlatan Program Sunucusu Şahin Şahin, ‘’Ben bu yörenin bir evladı olarak Belediyelerdeki önemli gelişmeleri ve değişimleri görüyorum ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum’’  İfadelerini kullandı.  Yönetmen ve yapımcı Mevlüt Aydın ise ‘’Batman tarihi ve kültürüyle çok güzel bir şehir. Batman Belediyesi, son dönemlerde belediyecilik anlamında en çok ilerleme kaydeden belediyelerden biridir. Bizim programın içeriğini en güzel yansıtacak illerden birisi de Batman’dır. Özellikle son zamanlarda Belediyelerin yapmış olduğu hizmetleri anlatan ‘’Benim Şehrim’’ Yeni Yayın döneminde her Salı akşamı saat 17.55’te TRT Kurdî kanalında yayınlanıyor. “Benim Şehrim’’  adlı programımız için Batman Belediyesinin kentte yaptığı çalışmaları çekiyoruz. Bir hafta boyunca başta gençlerimize ve kadınlarımıza verilen eğitim, Kültür, Sanat Etkinlikleri, Turizm ve birçok konuyu ele alıyoruz. Çok başarılı işlere imza atıyoruz. Batman için özel olarak yapacağımız bölümün büyük ses getireceğine inanıyorum. Çekimlere destek veren Batman Belediye Başkanlığı ve yetkililerine teşekkür ediyorum’’ diye konuştu. Batman Belediyesinin kent genelinde sürdürdüğü çalışmaları konu alan Belgesel Kasım ayında TRT Kurdî kanalında ekranlarda olacak. Haber; Sibel DUYMAZ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.