DOLAR
32,5225
EURO
34,8925
ALTIN
2.437,74
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Batman
Az Bulutlu
29°C
Batman
29°C
Az Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
25°C
Çarşamba Yağmurlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Az Bulutlu
22°C

“15 Yıllık projenin sonuna gelindi”

2008 Yılından bu yana şehrin kaderini değiştirecek, yolları ve mesafeleri kısaltacak ve şehrin trafiğini rahatlatacak 15 yıllık ‘Güney-Batı İmar’ çalışması için vatandaşlar, somut netice bekliyor.

“15 Yıllık projenin sonuna gelindi”
REKLAM ALANI
03.10.2023 08:41
107
A+
A-

Belediye İmar Müdürlüğünden bilgi aldıklarını belirten Batman Tüm Emlakçılar Birliği Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Emin Değirmenci, 15 yıldır bekledikleri projenin artık son aşamaya doğru geldiğini ifade etti. Yakın zamanda törenle tapuların dağıtılacağının müjdesini veren Değirmenci, ayrıca yeni imar alanlarındaki arazilere bu sene kimsenin ürün ekmemesi çağrısında bulundu. Aksi takdirde ürün ekilirse ana caddeler ve karayolların açılması en az bir yıl daha gecikebileceğini kaydetti.

ŞEHRİ RAHATLATACAK PROJE

1 Saatlik yolların 5 dakikaya inmesinin bu projeye bağlı olduğunu belirten Değirmenci, “Balpınar, Zorköy, Segirkan ve çevre köylerde yetişen yerli ürünlerin Hal’e 50-60 dakika yerine 5 dakikada yetişmesi, şehre köylerden giden araçların trafiği tıkamaması, kenar mahallelere ve köylere olası aciliyet durumlarındaki kamu araçlarının daha hızlı ve etkin ulaşabilmesi için otogar, hal, Balpınar kavşağı bağlantı çevre yoluna bir an önce başlanmalı. Bu yol güzergahında su şebekesi, altyapı, plan ve 18. madde bitmiş. Diğer kamu hizmetleri zaten tamamlanmış ve ek maliyet olmayacak bir durumdadır. Bu yol mısır veya tarımsal ürünler ekilmeden hemen başlanmalıdır. Araziye bıçak vurulmasıyla yazın diğer işler devam edebilir. Ancak ürün ekimi öncesi iş başlanmazsa ürün hasadı beklenecek ve işler bir yıl daha ertelenmiş olacak” şeklinde konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.