DOLAR
32,2852
EURO
34,6790
ALTIN
2.403,67
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Batman
Hafif Yağmurlu
23°C
Batman
23°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Çok Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C

Arı üreticilerine kovan desteği

Batman’daki bal üreticilerle bir araya gelen Batman Valisi Ekrem Canalp, ‘Örnek İlçe Örnek Ürün’ projesi toplantısı gerçekleştirdi.

Arı üreticilerine kovan desteği
REKLAM ALANI
03.10.2023 08:39
130
A+
A-

Batman’da bal üretiminin arttırılmasına yönelik Valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen proje tanıtım toplantısına Vali Canalp’in yanı sıra Sason Kaymakamı Murat Mete, İl Özel İdare Sekreteri Abdulkadir Özer, İl Tarım ve Orman Müdür Vekili Dr. Reşat Çiftçi, Batman Arıcılar Birliği İl Başkanı Çetin Doyar ve bal üreticileri katıldı. Bin tanesi modern kovan, bin adette geleneksel sepet kovan olmak üzere her yıl 2 bin adet kovan dağıtımı gerçekleştireceklerini belirten Vali Canalp, “5 Yıl süreyle her yıl 2 bin, toplamda da 10 bin kovan dağıtmış olacağız. Modern kovanların kış şartlarında bile kullanılabilmesi için daha da geliştirmeliyiz. Yüksek rakımlı yaylalara taşınabilir hale gelirse, bizim geleneksel kovanlarla da artık çok yüksek kaliteli balın üretildiği yerlere bu kovanları taşırız. Bu şekilde modernize edilmiş, içi toprakla sıvanmış geleneksel kovanlardan bal elde ettiğimiz zaman bu balın kalitesi de, insanların buna vereceği değer de çok daha fazlaşacaktır” dedi.

“KOVANLARI ISIYA KARŞI GELİŞTİRMELİYİZ”

Nitelikli polen tuzaklı modern kovanları toplantıda inceleyen Vali Canalp, “Bu kovanlar hafif oldukları için taşınmaları son derece kolay. Kovanlar yüksek rakımlı çok soğuk yerlerde olacağı için, sadece bu kısımların izolasyon olması yetmez, kapak kısmınında çok iyi bir izolasyon malzemesiyle kapatılması lazım. Buralarda izolasyon çok iyi ama buralarda zayıf kalırsa, ısı kaybından dolayı arıların zarar görmesine sebebiyet verebilir. Bunu daha da geliştirmeliyiz” diye konuştu. Vali Canalp destek olarak kendi maaşından karşılamak suretiyle 10 kadar kovanın maliyetini sağlayacağını da sözlerine ekledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.