DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Batman
Açık
34°C
Batman
34°C
Açık
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Hafif Yağmurlu
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C

Onkoloji için ilk adım!

Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yapılması planlanan Onkoloji Tanı ve Tedavi Merkezi için önemli bir gelişme yaşandı ve ilk adım atıldı.

Onkoloji için ilk adım!
REKLAM ALANI
07.09.2023 20:44
205
A+
A-

Batman için büyük bir ihtiyaç olan Onkoloji Tanı ve Tedavi Merkezi için temel atma töreni Pazar günü yapılacaktır. 10.09.2023 Pazar günü saat 15.00’te Vali Ekrem Canalp’in katılımıyla Batman Eğitim ve  Araştırma Hastanesi alanı içerisinde yapılacak olan Onkoloji Tanı ve Tedavi Merkezi Batman için önemli bir ihtiyaca cevap olacaktır.

SEVKİN ÖNÜNE GEÇİLECEK

Batman Valiliğinden yapılan açıklamada; “Kamu ve özel hastanelerimizdeki onkoloji kliniklerine il içi ve il dışından başvuran hasta kitlesinin almakta olduğu onkolojik tedavinin önemli bir bileşeni olan PET-CT ve LİNAC cihaz eksikliklerinin giderilerek il dışına sevklerin önüne geçmek ve ilimize yakın olan Siirt, Mardin, Şırnak, Bitlis, Muş, Bingöl illerine de bu hizmet verilerek, Diyarbakır ve Elazığ gibi illerin sevk yükünün de hafifletilmesi amaçlanmaktadır.

364 GÜNDE TAMAMLANMASI PLANLANMAKTA

364 günde tamamlanması planlanan merkezde ilimizde ilk defa PET/CT ve LİNAC hizmeti sağlanmış olacaktır. Hastalarda oluşan maddi ve manevi kayıp ve zorluklar azalacak, aynı zamanda da yaşam kalitelerini arttıracaktır.

Binanın toplam kapalı alanı 1.950 metrekare üzerine oturtulacak olup, 700 m2 oturma alanı ve 88 oda ve 20 Koltuklu Kemoterapi Tedavi Ünitesi olacaktır. Tüm onkolojik tetkik ve tedavilerini tamamlama imkanı sunacak olan bu merkez ile hastalar uzun ve yorucu tedavi süreçlerinde farklı merkezlere gitmek zorunda kalmayacaklardır. 05.06.2023 tarihinde gerçekleştirilen bina yapım işi ihalesi gerçekleştirilerek, 18.08.2023 tarihinde yer teslimi yapılmıştır. 10.08.2024 tarihinde tamamlanmış olacaktır.” ifadelerine yer verildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.