DOLAR
32,5282
EURO
34,8555
ALTIN
2.442,20
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Batman
Az Bulutlu
34°C
Batman
34°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Hafif Yağmurlu
25°C
Çarşamba Yağmurlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C

Vali Vatandaşların Talebini Yerine Getirdi.

3’lü Projenin İlk Etabı: Hemzemin Geçit, Alt ve Üst Geçit Çalışmalarında Sona Yaklaşıldı.

Vali Vatandaşların Talebini Yerine Getirdi.
REKLAM ALANI
03.10.2023 13:58
144
A+
A-

Batman Vali ve Belediye Başkan V. Ekrem Canalp, daha önce düzenlenen Mahalle Buluşmalarında vatandaşlarla yapılan istişarelerde ortaya çıkan talepler doğrultusunda, Belde ve Çamlıtepe Mahalleleri arasında bu projenin hayata geçirilmesi talimatını vermişti.

Batman Belediyesi tarafından yürütülen ve Belde ile Çamlıtepe Mahallelerini birbirine bağlayacak olan hemzemin geçit, alt geçit ve üst geçit projelerinin ilk etabında tamamlanma aşamasına gelindi. Toplamda 2 km uzunluğundaki bu önemli yol projesinin ilk bölümünde sona yaklaşılmış olması, bölge sakinleri için sevindirici bir gelişme olarak kaydedildi. Projenin hayata geçirilmesi için Vali ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp’in talimat verdiği belirtildi. Canalp, Belde ve Çamlıtepe Mahalle Muhtarları ile mahalle sakinlerinin taleplerini dikkate alarak, iki mahalleyi birbirine bağlayacak bu kritik projenin hazırlanmasını istemişti.

Batman Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, projenin ilk etabı olan ve Belde Mahallesi Hüseyin Oğuzcan Parkı’ndan TPAO Bulvarı’na kadar uzanan 850 metrelik ve 15 metre genişliğindeki yolda açma ve genişletme çalışmalarının neredeyse tamamlandığını ifade etti.

Bugüne kadar yapılan çalışmalarda 10.500 metreküp hafriyat ve 7.300 metreküp stabilize dolgu malzemesi kullanıldı. Çalışmaların ilerleyen aşamasında ise; 5.400 ton plentmix temel malzemesi, 2.800 ton sıcak asfalt (BSK) serimi gerçekleştirilecek. Ayrıca, 12.000 metrekare dekoratif kilitli parke taşı döşenmesi, peyzaj ve aydınlatma çalışmalarının tamamlanmasının ardından yol trafiğe açılacak ve hizmete hazır hale getirilecek. Yolun tamamlanması ile birlikte, Belde ve Çamlıtepe Mahalleleri arasındaki ulaşım daha kolay ve güvenli hale gelecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.