DOLAR
32,4023
EURO
34,8100
ALTIN
2.435,19
BIST
9.983,28
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Batman
Az Bulutlu
30°C
Batman
30°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C
Cuma Az Bulutlu
22°C

“Belediyenin borçlanmasını düşürdük”

Belde mahallesinde gerçekleştirilen mahalle buluşmalarında konuşan Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, kayyumların belediyeyi devraldığında kurumun borçlanmasının yüzde 115 olduğunu belirtti.

“Belediyenin borçlanmasını düşürdük”
REKLAM ALANI
15.09.2023 08:23
187
A+
A-

“ŞU AN BELEDİYENİN BORÇLANMASI YÜZDE 34’LERDE”

Asrı Saadet taziye evinde gerçekleşen mahalle buluşmasında konuşan Vali Canalp, hizmet verirken belediyenin borçlanmamasına dikkat ettiklerini kaydetti. Belediyenin borçlanmasına çok dikkat ettiklerini ifade eden Vali Canalp, “Bazen belediyeler böyle saman alevi gibi birden bire belli şeylere yükleniyor. Belediyenin borçlanması bir bakmışsınız yüzde 100’leri geçivermiş. Sonraki yıllarda bir bakmışsınız belediye kilitleniyor. Bir daha da yatırım yapamayacak hale geliyor. Bir daha da iş yapamayacak hale geliyor. Öyle yapmıyoruz. Kayyumlar devraldığı zaman Batman Belediyesi’nin borçlanma oranı yüzde 115’ti. Yani yüzde 100 derseniz, gırtlağınıza kadar borçlandınız. Yüzde 115 olunca nereye kadar borçlandığınızı kendiniz hesaplayın. Peki şu anda ne? Şu anda yüzde 34’lerde, yüzde 30’lar mertebesinde bir borçlanma yönetimi var. Bir taraftan da böyle hem borçlanma limitlerini düşürüyoruz, bir taraftan da yoğun şekilde projelerimize devam ediyoruz” dedi.

“KAÇAK KATA MÜSAADE EDEN KATİLDİR!”

Kaçak binalara asla müsamaha göstermeyeceklerini belirten Vali Ekrem Canalp, “Bir belediye başkanı, bir belediye idaresi, kaçak kata müsaade ediyorsa o belediye başkanı katildir. Depremin bu şekildeki kaçak binaların insanlar için neye mal olduğunu gördük. Kaçak yapılarla ilgili herkesin tavrı net olmalı. Batman’da Allah korusun, deprem olduğu zaman bir kaçak kat, yani üç katlı binanın üzerine üç kat da siz çıktığınız zaman olan şey ne oluyor biliyor musunuz? Üzerinde üç kat çıktığınız zaman üç kat kazanmış olmuyorsunuz,  altınızdaki üç kattaki insanların hayatlarını tehlikeye atıyorsunuz. Böyle bir şeye kimsenin, ama hiç kimsenin hakkı, hukuku yoktur. Böyle bir şeye müsamaha da gösterilemez, göstermek de gözümüzde yok” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.