DOLAR
32,3877
EURO
34,5585
ALTIN
2.379,53
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Batman
Hafif Yağmurlu
24°C
Batman
24°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Yağmurlu
23°C
Cuma Az Bulutlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

BAB-IL ŞARK MARDİN BELGESELİNDE YILDIZLAR GEÇİDİ

Türkiye’nin Yaşam Koçu Murat Çuhadar tarafından çekimleri tamamlanan Bab-ıl Şark Mardin Belgeseli yurt içi ve yurt dışında seyircisiyle buluşacak.

BAB-IL ŞARK MARDİN BELGESELİNDE YILDIZLAR GEÇİDİ
REKLAM ALANI
06.09.2023 16:57
146
A+
A-

16 Eylül’de Galası yapılacak olan Belgesel Filmi, Galanın ardından yurt içinde ve yurt dışında seri organizasyonlar ile Gala turuna devam edecek. You Tube kanalının yanı sıra bir çok uluslararası yayın platformlarında da gösterime girecek olan belgesel Mardin’in yeni vizyon lansmanını üstlenmiş durumda.

Artuklu, Midyat ve Nusaybin ağırlıklı işlenen tarih kentinde şehir dokusunun temel özelliklerine geniş vurgu yapıldı.

Dara Antik Kent, Kasımiye Medresesi, Mor Yakup Kilisesi gibi tarih geçmişi asırlar öncesine dayalı yapıların yanı sıra, Sultan Şeyhmus Külliyesi, Sahabi Mezarları ve artuklu Devleti Kurucusunun mezarına dair geniş yer verildi.

Müzik alanında Hasan Köle, Mahmut Mardinli, A.Kerim Çuha’nın yanı sıra son dönemin yıldız isimlerinden olan Rezan Koç belgeseldeki yerini aldı.

Gastronomi ve Mutfak Kültürü zenginliğini ise Şehir Restaurantı Konseptinde Dafne Restaurant vizyon temsilciliğini üstlenirken, Tarihi Kent Konseptinde ise Lolee Restaurant şehrin gözde mekanı olarak belgeseldeki yerini aldı. Mahalli Yemeklerin sunumunda halk tabanlı işletme öncülüğünde Hanife Sultan Ev Yemekleri işletmesi de belgeselin marka yüzü oldu.

Yurt Dışı Gala ve Tanıtım çalışmalarına hazırlanan Belgeselin Mimarı Murat Çuhadar yıl sonuna kadar Belgeseli 10 ülke de seyre sunacağını açıkladı.

16 Mayıs 2023 günü Gala programı ile start alacak tur programları için bir çok üniversite ve sivil toplum kuruluşları Mardin belgeselinin lansman paydaşı olmaya hazırlanıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.