DOLAR
32,3786
EURO
34,7343
ALTIN
2.428,12
BIST
9.973,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Batman
Hafif Yağmurlu
30°C
Batman
30°C
Hafif Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
25°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
23°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C
Cuma Az Bulutlu
22°C

“TÜRKİYE’DE 9 MİLYON İŞSİZ VAR”

KESK Konfederasyonu yöneticileri ve bağlı iş kollarının MYK’ları 2 Aralık Cumartesi günü Diyarbakır’da yapılacak bölge mitingiyle ilgili olarak basın mensuplarıyla bir araya gelerek bilgilendirmelerde bulundular.

“TÜRKİYE’DE 9 MİLYON İŞSİZ VAR”
REKLAM ALANI
28.11.2023 17:54
61
A+
A-

“AÇLIK ORANI 16 BİN TL’YE DAYANDI”

Batman’da yapılan basın açıklamasına KESK MYK üyesi Varol Öztorun, Eğitim-Sen Genel Başkanı Prof. Dr. Necla Kurul, BES MYK’sı Aziz Özkan, ESM MYK’sı Sefer Tuğrul, TÜMBEL-SEN MYK’sı Osman Şeheri ve Siirt şubesi, TARIM ORKAM-SEN MYK’sı Ayşe Tuşi ve Nasır Demirkıran, HABER-SEN MYK’sı İzzettin Ekin ve ESM’den Sefer Tuğrul, KESK Batman Şubeler Platformu temsilcileri ile bileşeni sendikaların temsilcileri katılım sağladı. Ülkeyi yönetenlerin yıllardır anlattıkları masallara yenilerini eklemeye devam ettiklerini kaydeden Öztorun, “Takvimler bugün 28 Kasım 2023’ü gösteriyor. Tablo ortada. İşsizlerin sayısı 9 milyona ulaştı. Her 5 gençten biri, her 3 kadından biri işsiz. Ülkeyi OECD ülkeleri içinde resmi enflasyonu en yüksek ülke durumuna getirdiler. Tüm dünyada gıda enflasyonu düşerken bizde artmaya devam ediyor. OECD ortalaması yüzde 8 iken biz yüzde 72 ile bunun tam 9 katı gıda enflasyonu yaşıyoruz. Açlık sınırı 16 bin TL’ye, yoksulluk sınırı 49 bin TL’ye dayandı. 85 milyonluk nüfusun 51 milyonu açlık sınırı,32 milyonu ise yoksulluk sınırı altında bir yaşam savaşı veriyor” dedi.

“ÇOK KAZANANDAN ÇOK VERGİ ALINSIN”

Halktan, emekten yana bir bütçe için vergide adalet istediklerini kaydeder Öztorun, “ Vergide adalet istiyoruz. Az kazanandan az, çok kazanandan çok vergi alınmasını, belli bir servet düzeyinin üzerindeki zenginlerden servet vergisi alınmasını istiyoruz. Yoksulluğu önleyici, dar gelirlileri koruyucu tedbirlerin hayata geçirilmesi için ‘Temel Gelir Güvencesi’ istiyoruz. Yüzde 1’in çıkarı için yüzde 99’u yok sayan adaletsizliğe, haksızlığa karşı çaresiz değiliz. 2 Aralık Cumartesi günü İstanbul ve Diyarbakır’da gerçekleştireceğimiz mitinglerle emeğimize, ekmeğimize, geleceğimize, bütçe hakkımıza sahip çıkmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.