DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Batman
Az Bulutlu
34°C
Batman
34°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
26°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C

Akademisyenler öğrencilerle buluştu

Batman Üniversitesinde Öğrenci Buluşmaları kapsamında ‘Kırsal ve Bölgesel Kalkınmada Üniversitelerin Rolü’ konulu bir konferans gerçekleştirildi.

Akademisyenler öğrencilerle buluştu
REKLAM ALANI
15.09.2023 08:25
132
A+
A-

Nobel ödüllü bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar, konferansa online katıldı.

SANCAR VE MANDAL, ONLİNE OLARAK KATILDI

Konferansın onur konuğu Prof. Dr. Aziz Sancar ve TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, konferansa online olarak katılarak görüşlerini salondakilerle paylaştılar. Sancar’ın yanı sıra, İzmir İleri Teknoloji Enstitüsü Rektörü Prof. Dr. Yusuf Baran, Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakiş, Gaziantep İslam Bilim ve Teknolojiler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şeyhmus Demir, konuşmacı olarak yer alırken, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir de programın koordinatörlüğünü üstlendi. Programda Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp’in eşi Ayten Canalp da hazır bulundu.

“GÖZLERİNİZDEKİ IŞIK BANA YABANCI DEĞİL”

Batman Üniversitesi merkez kampus konferans salonunda yapılan konferansa online olarak katılan Prof. Dr. Aziz Sancar, “Sizleri ismen tanımıyorum ve hayat hikayenizi bilmiyorum ama emin olun, hepinizi çok iyi tanıyorum. Çünkü gözlerinizdeki ışık bana hiç yabancı değil. İçinize sığdırmakta zorlandığınız heyecanınızı bana hiç yabancı değil. Kaygılarınız, endişeleriniz, soru işaretleriniz bana hiç yabancı değil. Çünkü karşınızdaki bu adam bir zaman sizlerin hissettiğinizi hissediyordu. Sizlerin kurduğu hayalleri kuruyordu. Aranızdan benim gibi başarılı olmuş insanlar çıkacak ve sizler benim şimdiki yaptığımı yapacaksınız. Sizi bugünlere getiren dünün sorumluluğunu hissederseniz, geriye sadece başarmak için yola çıkmak kalacaktır. Karşınızdaki bu insan, sadece bir büyüğünüz, bir ağabeyiniz değil, sizler gibi bu toprakların çocuğu. Azim, inanç ve çaba, bütün dezavantajları avantaja çeviren sihirli bir değnektir” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.