DOLAR
32,5225
EURO
34,8925
ALTIN
2.437,74
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Batman
Az Bulutlu
29°C
Batman
29°C
Az Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
25°C
Çarşamba Yağmurlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Az Bulutlu
22°C

VALİ AKKOYUN’A BÜYÜK SINAV

Murat ÇUHADAR Yazdı / Türkiye’nin en zor şehrine atanan Vali Tuncay Akkoyun göreve başladı.

VALİ AKKOYUN’A BÜYÜK SINAV
REKLAM ALANI
24.08.2023 11:45
138
A+
A-

İnsana isyan bayrağı çektiren, komplo, kumpas, siyasi çekişmeler, rüşvet ve yolsuzluk, görevden alınmalar, kavga gürültü, dedikodu iftira, hizmet engelleri, liyakat sorunu yüksek bir mekanizma, aşiret ve kanaat önderi enflasyonu, çarpık kentleşme, ruhsatsız yapılaşma, batık bir tarihi kent, Turizm kaynaklarını kullanamayan ve Turizm rezaleti haline dönüşen bir kadim şehir’e Vali olarak Sayın Tuncay Akkoyun atandı.

Belki de Cumhuriyet tarihinin en zor ve en başarılı dönem valiliğini yürüten Vali Mahmut Demirtaş’ın Bursa’ya atanması, ardından Merkez kilit konumundaki Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Murat Süzen’in de Bursa Nilüfer Kaymakamlığına atanmasının ardından oluşacak boşluğu doldurmak için Vali Akkoyun bir hayli emek, çaba ve mücadele gerçekleştireceği kesin.

Gerek Vali Demirtaş ve Gerekse Genel Sekreter Süzen’in ciddi yıpranışlığının altındaki en önemli sebep, iktidar partisi içerisindeki kopukluk, savaş, negatif siyaset ve hizmet engelleri vardı.

Her iki bürokratı tekel altına almak için büyük savaş veren siyasi yapı asla istediğini ele geçiremedi. Eski yeni vekiller, il yöneticileri ve meşhur REİS dostlarının kumpaslarına boyun eğmeyen Vali Demirtaş ve Genel Sekreter Süzen, Devlet adamlığı şerefini korumak için var güçleriyle mücadele ettiler ve her ikisi de toplumsal ödülü devlet şerefini korumakla hakettiler.

Erdoğan çizgisi ile İktidar siyaseti arasındaki farklılığı görme konusunda profesyonel davranan ikili bürokrat son atama ile Erdoğan listesindeki güvenli bürokrat kimliğinide kazanmış oldular.

Ancak Mardin’de kollektif çalışma ve uyum birlikteliği olmadığı için yeni Vali Tuncay Akkoyun ciddi bir süreç içerisine girecek. İl ve İlçe yöneticilerinin bir birleri ile rekabet ve düşmanlık süreçleri devam ederken, Belediyeler ve Parti arasında derin uçurumlar varken, bürokratlar gruplara ayrılmışken, alıştırılmış rant mekanizması içerisinde herkes pay hevesi içerisinde çaba sarf ederken ve üstelik aynı anda iki önemli bürokratın Mardin’den ayrılışı yeni Vali Tuncay Akkoyun’u iki kat fazla yoracaktır.

Yeni dönem Vekilleri Faruk Kılıç ve Muhammed Adak’ın hizmet süreçleri başladığı andan beri gösterdikleri veriler biraz olsun toplumu rahatlatma yönünde eğilim göstersede, Vali Demirtaş ve Faruk Kılıç arasındaki yüksek düzey uyumun, Vali Tuncay Akkoyun ve Faruk Kılıç arasında da sürüp sürmeyeceğini yakın süreç gösterecektir.

Kısacası Mardin’de Vali Tuncay Akkoyun tek başınadır. Umarım kollektif çalışma gerçekleştiririm hevesini yerine getirebilir. Faruk Kılıç ise şu an Muhammed Adak ile birlikte saha operasyonlarına başlamış ve İnşallah Vali Akkoyun ile birlikte Demirtaş uyumunu yakalayarak süreci rehabilite edebilirler.

Yoksa çirkinliklerin, kumpasların, komploların, batan şehrin yitik mallarının , sahabilerin moloz altı mezarları, turizmin allak bullak oluşu, denetimsiz ve niteliksiz şehir oluşumunun devamını izler dururuz ve bu molozun altında hepimiz kalırız.

KOLAY GELSİN SAYIN VALİ …

 

Murat Çuhadar

Türkiye’nin Yaşam Koçu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.