DOLAR
32,3802
EURO
34,7722
ALTIN
2.440,28
BIST
9.999,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Batman
Az Bulutlu
30°C
Batman
30°C
Az Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
25°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
23°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C
Cuma Az Bulutlu
22°C

“MISIR ÜRETİCİLERİ İFLAS ETTİRİLİYOR”

Batman ve bölgedeki çiftçilerin en büyük geçim kaynağı olan mısırı üreticiliğinde açıklanan 6 TL’lik fiyatın komik ve çiftçiyle dalga geçmek olduğunu belirten İYİ Parti Kurucu İl Başkanı Kısmet Çelik, fiyatın en az 10 TL’ye çıkarılması gerektiğini söyledi.

“MISIR ÜRETİCİLERİ İFLAS ETTİRİLİYOR”
REKLAM ALANI
26.08.2023 14:05
227
A+
A-

“2022 yılında ton başına 5.700 TL olan mısır alım fiyatı 2023 yılında ton başına 6.000 TL olarak açıklandı. Tarımsal girdi maliyetleri %70 artarken çiftçinin emeğine % 5 reva görüldü.” şeklinde konuşan İYİ Parti Kurucu İl Başkanı Kısmet Çelik; “Türkiye genelinde mısır eken çiftçilerimizin tamamı bu sene zarardadır ve iflasın eşiğindedir. Batman özelinde baktığımızda; Mısır üretimi on binlerce dekarlık alanlarda ekimin büyük bir bölümünü kapsamaktadır. Mısır çiftçilerimizin büyük bir umutla en az 10 TL beklediği fiyatın 6 TL olarak açıklanması çiftçilerimizi perişan etmiştir. Aslında yapılması gereken çiftçi maliyetini ve çiftçi karını ortaya koyan bir hesaplama olmalıydı. Ama amacınız ithalatı teşvik etmek olduğu için bu hesaplamalar dikkate alınmadı. Mısır Üreticisine en azından maliyetini kurtarabilmesi için kg başına 4 TL destek verilmelidir. Böyle devam ederse, çiftçilerimiz tarlalarını süremeyecek ve büyük bir milli gelir kaybımız olacaktır. Bunun önüne acilen geçilmesi ve çiftçilerimizin rahata kavuşması için iyileştirmeler yapılmalıdır. İYİ Parti olarak her zaman çiftçilerimizin yanındayız.” şeklinde konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.