DOLAR
32,4721
EURO
34,8697
ALTIN
2.432,37
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Batman
Az Bulutlu
30°C
Batman
30°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Yağmurlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C
Cuma Az Bulutlu
22°C

MARDİN TURİZMİNDE RESTORAN VE OTEL ATAKLARI

MARDİN TURİZMİNDE RESTORAN VE OTEL ATAKLARI
REKLAM ALANI
08.08.2023 17:38
141
A+
A-

MARDİN TURİZMİNDE RESTORAN VE OTEL ATAKLARI

“ GEZİ NOTLARI “

Hızla gelişen turizm ağında Mardin efsane özellikleri nedeniyle son yıllarda gelen yüzbinlerce ve gelecek milyonlarca turist’e hazırlıksız yakalanmıştı.

Pandeminin etkisiyle gelişen global durgunluk geçtiğimiz yıl etkisini kaybetmiş ve yeni ataklar harekete geçmiş durudadır.

Eskiden Mardin’de 2 ünlü kebapçı ve 1 tane mahalli yemek yapan restoran varken, son yıllarda onlarca lezzet durağı faaliyete geçmiş ve Yöresel lezzetleriyle gelen turistlere Mardin Mutfağının hem yöresel, hemde kebap konusunda damak zevkini zirve yapan lezzetleri yaşatmaktadırlar.

Hizmet kalitesindeki rekabet ise son zamanlarda kendini daha çok göstermiş ve artık Mardin’i Yemek lezzetleri konusunda uluslararası arenaya çıkaracak mekanlar faaliyet göstermektedir.

Şehir Restoranı konseptiyle belki de Mardin Yemek tarihinin en lezzetli şeflerinin görev aldığı mutfağıyla DAFNE restoran ipi göğüslerken, Tarihi Kent içindeki Şahkulubey Konağında kurulan Lolee Restoran Lezzet üstadı Dilek hanımın elinden çıkan lezzetler ile çıtayı bir hayli yükseltmiş durumdalar.

Şehir Otelciliğinde FALAY SÜİT OTEL kalite ve Hizmet üstünlüğü yönüyle iddiasını zirvede sürdürürken, Tarihi Kent içindeki EXPORT OLİMPOS Otel ise tarihi bir konak içinde yarattığı konsept ile liderlik tahtını hakedenler arasında yerini almış durumda.

Manzara ve konfor kalitesiyle Tarihi şehrin en merkezi konumunda bulunan TUĞHAN Otel ise gelen konuklarına Mezopotamya duygularının tamamını nakşetmekte.

Cafe & Restoran alanında “ISTOH “ denilen yani dam’lar üzerinde kurulan seyir teraslarının güzelliği ve eşsizliğine ise son zamanlarda damgasını vuran mekanlardan biride MATERA Cafe & Restoran’dır. Kalenin dibinde, Mardin’in zirvesinde kurulan ve eşsiz manzarası ile sosyal ferahlığınızı yaşayacağınız efsane mekanların başında gelmektedir.

Tüm bu güzel ve özel mekanların Turizm’e olan katkısını geliştirmek için faaliyet gösteren MARTİD ( Mardin Turizm İşletmeleri Derneği ) Başkanı Sayın Aslan Paşaoğlu ve Yönetimine şehir mekanlarının tanıtımı ve Turizm disiplininin sağlanması yönünde gösterdikleri çaba ve gayretlerden ötürü minnet ve şükranlarımı sunuyorum.

MARDİN’DE GÜZEL ŞEYLER OLACAK …

 

Murat Çuhadar

Türkiye’nin Yaşam Koçu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.