DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Batman
Parçalı Bulutlu
34°C
Batman
34°C
Parçalı Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Hafif Yağmurlu
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C

Çaylar hayalet ağlardan arındırılıyor

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın ‘Hayalet Av Araçlarının Temizlenmesi’ projesi kapsamında Sason Han çayı ve Kozluk çayları hayalet ağlardan arındırıldı.

Çaylar hayalet ağlardan arındırılıyor
REKLAM ALANI
14.12.2023 08:50
6
A+
A-

55 KİLOMETRELİK ALAN TARANDI…

Sason Han çayı ve Kozluk çayında yapılan hayalet ağ temizleme çalışmalarıyla ilgili açıklamada bulunan Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Şanverdi, 55 kilometrelik alanda yaklaşık 60 kilogram civarında ağ ve çeşitli av aletleri yakaladıklarını belirtti. Deniz ve akarsularda zaman zaman avcılık yapıldığında ağ araçlarının çeşitli nedenlerle denizlerde akarsularda kaybolduğunu belirten Müdür Şanverdi, “Biz de ilimizde önemli akarsularımızdan Sason ve Kozluk çaylarımızda avcılık yapıldığı zamanlarda çeşitli nedenlerle bu sularımızı kirleten hayalet avcılığa sebebiyet veren av araçlarının temizlenmesi için bir proje başlattık. İlimizde endemik bir tür olan Batman bantlı çöpçü balığının korunması amacıyla özellikle Sason han çayımızda temizlik çalışmasına başlamış olduk. Aynı zamanda Kozluk çayımızda da yoğun bir avcılık yapıldığından dolayı buradaki nehirlerimiz, akarsularımızda temizleme faaliyeti yaptık. Sason ve Kozluk akarsu hattı boyunca Sason’da 30 ve Kozluk’ta da 25 kilometre boyunca temizlik çalışmalarımızı yaptık ve bu çalışmalar neticesinden yaklaşık 60 kilogram civarında ağlarımız ve çeşitli av aletleri yakalamış olduk” dedi.

“BALIKÇILARIMIZ DUYARLI OLMALI”

Su Ürünleri Genel Müdürlüğü’nün desteğiyle çevre odaklı çalışmalar yaptıklarını ifade eden Müdür Şanverdi, “Bu çalışmalarımız neticesinde Sason Han çayımızda bulunan Batman bantlı çöpçü balığımızın korunması ve bu endemik tür balığımızın hayatının davam etmesi açısından bu çalışmalar önem arz etmektedir. Bu çalışmalarda bize yardımcı olan hocalarımıza teşekkür ediyoruz. Batman’da daha temiz akarsularımızın olması için tüm balıkçılarımızı da duyarlı olmaya davet ediyorum” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.