DOLAR
32,5627
EURO
34,7049
ALTIN
2.412,81
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Batman
Açık
30°C
Batman
30°C
Açık
Çarşamba Açık
32°C
Perşembe Az Bulutlu
32°C
Cuma Az Bulutlu
32°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
33°C

“MİLLETVEKİLİ ADAYLARI ÇEVRE SORUNLARINI YOK SAYIYORLAR”

Kentin çevre sorunları için 22 yıldır mücadele veren Batman Çevre Gönüllüleri Derneği gerçeğine dikkat çeken Dernek Başkanı Hasan Argunağa, 14 Mayıs seçimleri için çalışmalar yapan Milletvekili adaylarının çevre konusunda mesajlar vermediklerini belirterek bundan duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

“MİLLETVEKİLİ ADAYLARI ÇEVRE SORUNLARINI YOK SAYIYORLAR”
REKLAM ALANI
11.05.2023 16:19
440
A+
A-

Kentin çevre sorunları için 22 yıldır mücadele veren Batman Çevre Gönüllüleri Derneği gerçeğine dikkat çeken Dernek Başkanı Hasan Argunağa, 14 Mayıs seçimleri için çalışmalar yapan Milletvekili adaylarının çevre konusunda mesajlar vermediklerini belirterek bundan duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Argunağa, seçimle ilgili şu değerlendirmeyi yaptı: “Çevreci adaylar göremedik!.. Ülkemizde bizleri yönetmeye talip olan siyasi partiler ve milletvekili adayları epey süredir yoğun şekilde 14 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanı ve Milletvekili seçimleri için harıl harıl çalışıyorlar. Bizleri yönetmeye talipli olanlar, halkı etkilemek için her gün ülke genelinde milyonlarca afiş, pankart vs asarak büyük çevre ve görüntü kirliliği yaratıyorlar. Seçim kampanyalarında çok büyük paralar harcıyor, israf ve savurganlıkta sınır tanımıyorlar. Bütün siyasal partiler ve adayları, büyük savurganlıklarla kamuoyunun karşısına çıkarken ülkemizin yakın geleceğini ilgilendiren en can yakıcı doğa ve çevre sorunlarıyla ilgili görünmüyorlar. Sanki ülkemiz ve kentlerimizin doğa ve çevre sorunları yokmuş gibi hareket ediyorlar. Bir adayın dev posterlerini kentlerin her tarafına asabilenler, çevre ile ilgili bir görsel sunma duyarlılığını gösteremiyorlar, göstermediler. Buna üzülmemek elde değildir.

Batman Çevre Gönüllüleri Derneği olarak, ülkemiz genelindeki bütün bölge ve illerde çok güçlü ve örgütlü olan Türkiye Çevre Platformu ve Doğaya Güç Kat Ağı’nın bileşeni ve yürütme kurulu üyesiyiz. Ülkemizin daha aydınlık ve güzel yarınları için gönüllülük temelinde çevre mücadelesi veriyoruz. Bizim siyasi partilerden ve onların bizleri yönetmeye talipli adaylarından isteğimiz ve beklentimiz ülkemizin ve kentlerimizin temel çevre sorunlarıyla ilgili olmaları, yarınlarımızı, geleceğimizi tehdit eden doğa ve çevre sorunlarının bilincinde olmaları ve buna uygun politikalar geliştirmeleridir.

Ülkemizde çevre ve doğa büyük tehdit altında. Ormanlarımız, meralarımız, topraklarımız, tatlı su kaynaklarımız her geçen gün elimizden gidiyor. Maden aramaları, hidroelektrik santralleri adına su kaynaklarımız gittikçe kirleniyor. Bu gerçeğin farkında olan ve bu sorunları kendine dert edinen adayları göremiyoruz. Çevreyi önemseyen, çevre için mücadele edeceğini beyan eden, bunu topluma hissettiren bir tek aday göremedik. Bizleri yönetmeye talip olanlar sürekli olarak ülkenin politik sorunlarıyla ilgili yıpratıcı seçim çalışmaları yürütürlerken, ne kentimizde, ne de ülke genelinde çevreyi ve doğayı savunan adayları göremiyoruz. Ülkemizin ve kentlerimizin çevre sorunlarıyla ilgili adayların olmasını beklerdik, maalesef hiçbir siyasi partide bu duyarlılığa tanık olmadık. Batman Çevre Gönüllüleri Derneği olarak kimler seçilirse seçilsin, önümüzdeki süreçte bu kentin sorunlarının çözümü için onlar üzerinde baskı unsuru olacak, çevreyi sürekli gündemde tutarak mücadelemizi sürdüreceğiz. Seçimin huzur ortamında geçmesini diliyoruz.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.