DOLAR
32,5910
EURO
35,0035
ALTIN
2.452,35
BIST
9.790,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Batman
Az Bulutlu
33°C
Batman
33°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
34°C
Pazar Parçalı Bulutlu
32°C
Pazartesi Az Bulutlu
27°C
Salı Çok Bulutlu
22°C

Çaya yeni tarife

Kahveciler Kıraathaneciler ve İnternetçiler Esnaf Odası Başkanı Seyfettin Göner, çayın 3 TL’den 4 TL’ye çıkarıldığını belirtti.

Çaya yeni tarife
REKLAM ALANI
31.05.2023 08:51
277
A+
A-

Çay ve şeker fiyatları ve kiraların artmasından dolayı zor durumda kalan esnafın çay zammı talebini uzun süredir geciktirdiklerini ama mecburen zam yaptıklarını kaydeden Kahveciler Odası Başkanı Seyfettin Göner, “Çayın 4 TL olması yönünde yönetim kurulu olarak belirlediğimiz teklifi Odalar Birliğine sunduk. Odalar birliğinin de onay verilmesiyle resmiyet kazanıp yürürlüğe girdi” dedi.

“ESNAFIN 3 AY ÖNCESİNDE TALEBİ VARDI”

Çaya zam gelmesi yönünde esnafın 3 ay öncesinden talebi olduğunu hatırlatan Kahveciler Odası Başkanı Seyfettin Göner, “Esnafın zam talebini dediğim gibi geciktiriyorduk. Ama esnaf artık artan maliyetleri karşılayamaz, personel maaşını ve bilhassa yüksek kiraları ödeyemez haline gelince daha fazla kayıtsız kalamadık. Biz de bu yönde girişimlere bulunarak ve bizden sorumlu birimler ve yöneticilerle irtibata geçerek kararın yürürlüğe girmesini sağladık. Çünkü esnaf artık dayanamaz duruma gelmişti. Diyarbakır’da da çay 4 TL’dir. Biz de zaten çoğunlukla Diyarbakır gibi büyük bir şehri baz alarak bu tarifeyi uyguluyoruz. Ama bizim çayı 3’ten 4 TL’ye çıkarmamızın yüzde 100 olarak nedeni yüksek kiralardan dolayıdır. Dolayısıyla yeni tarifeye göre esnaflara 3,5 TL, içeriye ise 4 TL olarak belirlendi” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.