DOLAR
32,4686
EURO
34,7867
ALTIN
2.439,82
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Batman
Az Bulutlu
32°C
Batman
32°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
34°C
Pazar Az Bulutlu
34°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
23°C

SÖĞÜT, ENGELLİLER GÜNÜNÜ KUTLADI

Hak-İş/Hizmet İş Sendikası’ndan 3 Aralık Dünya Engelliler Günü mesajı 

SÖĞÜT, ENGELLİLER GÜNÜNÜ KUTLADI
REKLAM ALANI
04.12.2022 10:51
307
A+
A-

Hak-İş Konfederasyonu Batman İl Başkanı ve Hizmet-İş Sendikası Batman İl Başkanı Bünyamin Söğüt 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada engellilerin bir günle değil her gün hatırlanması gerektiğini dile getirdi.  

Hak-İş Konfederasyonu Batman İl Başkanı ve Hizmet-İş Sendikası Batman İl Başkanı Bünyamin Söğüt, “İnsan bu dünyaya ‘insan olma onuruna yaraşır’ bir hayat sürme ve ‘kendini gerçekleştirmek’ için gelmiştir. Bu amaçla, insan olma onuruyla varlığımızı sürdürürken, bazen doğuştan, bazen hayatta karşılaştığımız olaylar sonucu fizikî ve zihinsel sağlığımızda hayatımızı zorlaştıran engeller oluşabilmektedir. Bu şekilde sürdürülmek zorunda kalınan hayatın da ‘insanca bir yaşam’ olduğu kuşkusuzdur. Unutulmamalı ki; her insan, potansiyel bir ‘engelli adayı’dır. Onun için engelliler, en fazla duyarlılık göstermemiz gereken, hayatının ızdıraplardan soyutlanması ve merhametin ötesinde ‘insanca yaklaşım’ın öne çıkması gereken toplum kesimi olmalıdır. Engellilerin asıl destekçisi toplum olacaktır. Bu nedenle bir yandan engellileri toplumla uyumlaştırmaya çalışırken diğer yandan da engelli olmayanlara, engellilerin dünyası, koşulları, ihtiyaçları tanıtılmalıdır. Uyum, iki yönlü olursa başarı sağlanabilecektir. Sorun; toplum olarak, devlet olarak, işveren olarak, işçi olarak, sivil toplum olarak, aile olarak, engelli olarak hepimizin sorunudur. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü, yılda bir kez hatırlamak değil, hep hatırda kalmak bilincinin yerleştirilmesine çalışıldığı bir gün olarak kabul ediyor ve özellikle çalışma ortamlarının, onların moral ve fizikî durumlarına göre her gün iyileştirilmesine yönelik çabaların artırılmasını istiyoruz. Engelsiz işyerleri, engelsiz okul ve hastaneler, engelsiz şehirler talep ediyoruz. ” dedi. 

Hak-İş Konfederasyonu Batman İl Başkanı ve Hizmet-İş Sendikası Batman İl Başkanı Bünyamin Söğüt; 3 Aralık’ın kutlamalarla değil, engellilerin sorunlarının konuşulacağı ve çözüm yollarının aranacağı bir gün olması temennisinde bulunarak, “Hizmet İş Sendikası olarak bulunduğumuz “Genel İşler” işkolunda çalışan Engellilerimize doğrudan sahip çıkabilmek, onlarla birlikte “ortak duyarlılık oluşturmak”, toplumumuzdaki genel duyarlılığa ilaveten Yerel Yönetimlerde ve Sendikamız üyelerinde “özel duyarlılık” oluşturmalıyız. Engellilerin çalışma yaşamlarında karşılaştıkları sorunlar eğitim, ulaşım, fiziksel çevre, sağlık, sosyal güvenlik gibi alanlarda yaşanılan fırsat eşitsizliklerinden kaynaklanmaktadır. Engellilere yapılan sosyal koruma tabanlı yardımlar engellilere güvence vermektedir. Ancak, bunun yanında engellilerin istihdama katılımını teşvik edecek politikalarla güçlendirilmesi gerekmektedir. Nihai hedef, engellilerin emek piyasasında güçlü bir yer edinmesini sağlamak olmalıdır. ” ifadelerini kullandı. 

Hak-İş ve Hizmet-İş Sendikası Batman İl Başkanı  

Bünyamin SÖĞÜT

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.