DOLAR
32,3068
EURO
35,0599
ALTIN
2.307,54
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Batman
Açık
21°C
Batman
21°C
Açık
Cuma Açık
24°C
Cumartesi Açık
24°C
Pazar Açık
25°C
Pazartesi Açık
25°C

“HEDEFİMİZ ENGELSİZ BATMAN”

DEVA Partisi Batman İl Başkanı Melik Müjdeci, engellilerin sorunlarını anlatmak, farkındalık oluşturmak için sadece bir gün değil, her gün çaba ortaya konulması gerektiğini ifade ederek, “Bugün kendini sağlıklı olarak nitelendiren her birey yarının bir engelli adayıdır.

“HEDEFİMİZ ENGELSİZ BATMAN”
REKLAM ALANI
04.12.2022 10:45
346
A+
A-

O nedenle, bugün elinde fırsat bulunan tüm bireylerin, engellilerin daha iyi bir hayat sürdürebilmesi için çaba ortaya koyması gerekiyor. Düşüncelerdeki engelleri ortadan kaldırmadan, diğer engelleri ortadan kaldırmak ise mümkün değil. Her şeyden önce toplum duyarlılığını artırmalıyız. Dünyada gelişmişlik düzeyini gösteren önemli bir olgu da engellilere uygun şehirler yapmak, onlara istihdam oluşturmak ve sosyal hayata katılımlarını tam olarak sağlamaktır. Ne yazık ki ülkemizde ve Batman’da henüz bu konularda ciddi başarılar elde edildiğinden söz etmek mümkün değil. Özellikle engellilere uygun bir şehirleşme yapısı, hem engellilerin istihdamına katkı sağlayacak hem de sosyal hayata katılımlarına destek olacaktır. Şehirlerimizin ve tüm yapıların hızlı bir şekilde dönüştürülmesi gerekiyor.” dedi.

“EKONOMİK ŞARTLARI DÜZELECEK”

Engelsiz Batman hedefine sahip olduklarını belirten DEVA Partisi Batman İl Başkanı Melik Müjdeci, “Ekonomik şartları yetersiz aileler için şartları çok zor olan özel gereksinimleri lütuf olarak görmeyecek, akranları ile fırsat eşitsizliği yaşayan çocuklarımızın haklarına erişimlerini sağlayacağız. Engelli çocuğu olan ve aynı zamanda çalışmak zorunda olan tek ebeveynlere özel destek ve izinler sağlayacağız. Rehabilitasyon kurumlarından yetersiz maaşları sebebiyle ayrılan uzman kayıplarının önüne geçecek, eğitimcilerin kapasitelerini arttıracağız. Alanda hâkim olan siyasi kayırmacılık, torpil ve haksızlıkların önüne geçeceğiz. Şeffaf ve adil bir raporlama sistemi uygulayacağız. Üniversiteye giriş

Sınavlarında engelliler ve otizmli çocuklarla, sağlıklı çocukların aynı sınava tabi tutulmasıyla yaşanan hak kayıplarının önüne geçeceğiz. Yapacağımız düzenlemelerle özel yeteneklerini ön plana çıkaracak, melekleşmelerini destekleyecek bir seçme sistemi uygulayacak ve eğitime erişimlerini sağlayacağız.” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.