DOLAR
32,3549
EURO
34,7874
ALTIN
2.394,14
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Batman
Hafif Yağmurlu
23°C
Batman
23°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
23°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C

AYLİN BENDİS’İN 3. KİTABI ÇIKTI

Gazeteci, Yazar Aylin Bendis’in, dört yıldır büyük bir titizlikle üzerinde çalıştığı  3. kitabı, ‘Kendi Gölgesinde’ raflardaki yerini aldı.

AYLİN BENDİS’İN 3. KİTABI ÇIKTI
REKLAM ALANI
02.02.2024 22:55
16
A+
A-

 

Cumhuriyet’in 100. Yılı’na ve 1940 Kuşağı Gençlerine ithaf, ettiği; Bafra’lı bir hâkime hanımın hayatını konu alan, ‘Kendi Gölgesinde’ kitabı; Erken Cumhuriyet Dönemi’nin sosyolojik olayları özellikle 2. Dünya Savaşı yıllarında ülkemizin ve insanlarımızın yaşadıkları, dönemin Ankara’sı,  mekânları, tarihi olayların ve Soyadı Kanunu’nun analizleri ile zenginleştirilmiş. Aylin Bendis’in anlattığı bu hikâye ve güçlü kalemi daha ilk günlerden dikkatleri çekmiş görünüyor.

KİTAP İLK OKURLARINDAN TAM NOT ALDI

Gerek hikâyenin özgünlüğü ve zengin içeriği, gerek o dönem insanımızın ve toplumsal yapının özelliği ile bu kitap kesinlikle kendinden çok söz ettirecek.  Kitabın Ön Söz ’ünden: “Tekrarının imkânsızlığına, geride bıraktıklarına rağmen Ankara’nın ‘Görkemli Pazartesi’leri hiç bitmeyecek. Kırmızı halılar serilecek ve üzerinden hep zarif hanımlar, şık beyler geçecek.  Aylin Bendis: “Bu kitap kendini yeniden var eden bir hâkime hanımın hikâyesi olduğu gibi, 1940 Kuşağı Gençlerinin asil, vakur duruşunu, sorumluluklarını ve misyonlarını da de anlatıyor. Okuyan herkes kendini o yılların i içinde bulacak ve kendine bir pay çıkartacak.” dedi.

“İMZA VE SÖYLEŞİ PROGRAMLARI YAPACAĞIM”

Türkiye genelinde imza ve söyleşi programları yapacak olan Gazeteci Yazar Bendis; “Sadece Ankara’da değil, Türkiye’nin bütün illerinde imza ve söyleşi programlarına katılım sağlamayı düşünüyorum. Bunun için elimizden geleni yapacağız. Şimdiden farklı illerimizden taleplerin gelmesi bizleri son derece mutlu ediyor.” diye konuştu.

Haber; Sibel DUYMAZ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.