DOLAR
34,0079
EURO
37,5947
ALTIN
2.759,23
BIST
9.563,35
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
28°C
İstanbul
28°C
Parçalı Bulutlu
Perşembe Açık
30°C
Cuma Hafif Yağmurlu
30°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
26°C
Pazar Hafif Yağmurlu
25°C
Advert
Advert

ÜNİVERSİTEDEN SİBER VATAN PROGRAMI İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ

Protokol kapsamında üniversite öğrencilerine siber güvenlik ve dijital teknolojiler alanında eğitim verilecek.

ÜNİVERSİTEDEN SİBER VATAN PROGRAMI İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ
Advert
19.07.2024 09:01
10
A+
A-

Ülkemizin siber güvenlik uzman ihtiyacının karşılanmasına katkıda bulunmak amacıyla 2022 yılından itibaren Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) öncülüğünde yürütülen Kalkınma Ajansları Siber Vatan Programı İş Birliği Protokolü, Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) ile Batman Üniversitesi arasında imzalandı. Dicle Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Batman Valisi Ekrem Canalp’ın himayesinde gerçekleşen toplantıda Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir ve DİKA Genel Sekreteri Aykut Aniç bir araya geldi.

Batman Üniversitesinde farklı bölümlerde öğrenim gören öğrencilerin siber güvenlik ve dijital teknolojileri alanındaki farkındalıklarını artırmak, potansiyel yeteneklerini tespit edip eğitim ve yetenek geliştirme faaliyetleri ile kariyer planlaması yapmalarına destek olmak ve genç girişimciliğini teşvik ederek ülkemizin siber güvenlik uzmanı ihtiyacının karşılanmasına katkıda bulunmak amacıyla çalışmalar yürütülecek. Tekno-girişimcilik konusunda da farkındalığın oluşturulmasının hedeflendiği protokolde, Batman Üniversitesinden her bir öğretim yılını kapsayacak şekilde 40 öğrenci olmak üzere toplam 80 öğrenciye, 2024-2025 ve 2025-2026 eğitim öğretim yıllarında 18 ay sürecek 200 saatlik eğitimin yüz yüze verilmesi planlanıyor. Teknik eğitimler kapsamında öğrencilere siber güvenlik uzmanlığına hazırlık, beyaz şapkalı hacker, sızma testi, adli analiz, tersine mühendislik, malware analizi, web güvenliği, bilişim hukuku, saldırı tespit ve kayıt yönetimi gibi teknik ve uygulamalı eğitimler verilecek. Bu eğitimlerle kapasite ve yetkinlik artışı sağlanması, gençlerin girişimcilik kapasitesinin ve istihdam edilebilirliklerinin artırılması amaçlanıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.