DOLAR
32,9449
EURO
35,7631
ALTIN
2.529,53
BIST
10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
32°C
İstanbul
32°C
Açık
Pazar Açık
32°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
29°C
Çarşamba Az Bulutlu
29°C

Tarımda enerji semineri düzenlendi

Batman Üniversitesi, GAP Bölge Kalkınma Dairesi Başkanlığı işbirliği ile desteklenen ‘Hassas Tarım Sistemleri ve Tarımda Enerji Verimliliği Semineri ve İnovasyon Merkezi’ açılışı gerçekleştirildi.

Tarımda enerji semineri düzenlendi
REKLAM ALANI
30.05.2024 10:02
3
A+
A-

Batı Raman Kampüsü Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleşen programa Batman Valisi Ekrem Canalp, Üniversite Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Batman Tarım İl Müdürü Mehmet Aydın, Batman Ziraat Odası Genel Sekreteri Ebubekir Doğan, birçok akademisyen ile çok sayıda öğrenci katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Rektör Demir, Üniversitenin bugüne kadar yaptığı çalışmalar hakkında salonu bilgilendirirken, açılacak olan İnovasyon Merkezi’nin tarım sektörünün modernleşmesi ve enerji verimliliğinin artırılması konularında önemli katkılar sağlayacağını vurguladı.

“VERİMLİ TARIM TEKNİKLERİNE GEÇİŞ YAPILMALI”

Batman Ziraat Odası Genel Sekreteri Ebubekir Doğan yaptığı konuşmada; “Tarımsal üretim, ülkelerin ekonomisinde de kritik bir rol oynamaktadır. Türkiye gibi ülkelerde de tarım sektörü, ekonomik açıdan büyük bir öneme sahiptir. Bu nedenle, tarım sektörünü geliştirmek zorundayız. Bunu başarmanın yollarından biri, teknolojiyi ve hassas tarım uygulamalarını kullanmaktır. Hassas tarım, daha kaliteli ve ekonomik açıdan daha kazançlı üretim hedeflemektedir. Geleneksel yöntemlerden uzaklaşarak, modern ve verimli tarım tekniklerine geçiş yapmalıyız” ifadelerini kullandı. Batman Valisi Ekrem Canalp programda yaptığı konuşmada; kırsaldan şehre yönelen göçün artış gösterdiğini ve bu durumun çiftçilik faaliyetlerini olumsuz etkilediğini belirtti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.