DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Pazartesi Parçalı Bulutlu
22°C
Salı Açık
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C

İSMAİLAĞA CEMAATİNE ÇAĞRI

Son haftalarda meydana gelen tartışmalar nedeniyle gündemden düşmeyen İsmailağa Cemaati ile ilgili sorunların medya’da ve özellikle sosyal medya’da fütursuz ve orantısız saldırı teknikleriyle işlenmesi her Müslümanı derinden üzmüş ve rahatsız etmiştir.

İSMAİLAĞA CEMAATİNE ÇAĞRI
REKLAM ALANI
06.05.2024 11:36
3
A+
A-

İslam düşmanlarına fırsat veren bu meselelerin, İslamı zedelemeye yönelik şer güçlerin eline önemli bir malzeme konusu olmuştur ve bunun vebali tartışmayı alevlendirerek sürdüren herkesin boynundadır.

Merhum Mahmut Efendi Hazretleri gibi asırda bir gelen bir muhteremin mirası bu denli dillere düşürülmemelidir. Merhum Mahmut Efendi Hazretleri ve Hak yolunda nefer olmuş gönül dostlarının islama ve insana hizmetlerinin ferah kapısı olan o kapı asla polemik ve kavgalara meydanlık yapacak bir kapı değildir.

Mürşid Mahmut Efendi Hazretlerinin ilim, irfan, insan ve İslam kapısı olarak üm Müslümanlara açtığı ve temelinde barış ve hoşgörü ile insan kazanma davası olan bu kapının nur’u ve hikmetini korumak her Müslümanın vazifesi olmalıdır.

Sonu sulh ile sonuçlanacak ve İslam’a hizmetin kapısı olarak sürecek o kapı bizlerin istikbale doğru İslam sancağı altında huzur ve barış içinde yaşayacağımız bir kapıdır.

Ana grup ve muhalif grupların taraftarları maalesef kendi sosyal medyalarında bir güç savaşına girmiş ve bu savaş zaten kafası karışık gençlik yapısının islama bakış açısını negatif yönde etkilemiştir. Bu vebali kimse taşımasın.

Bu nedenle, tüm tarafların sükunet içinde sulh sağlanana kadar tartışmalara sosyal medyada son vermeleri ve bu konunun İsmailağa cemaati liderleri tarafından ivedilikle ele alınması ve tüm tarafların durdurulması hayra hizmet olacaktır.

Biz Müslümanlar ilim irşad kapısı hasreti ile yanarken, Mahmut Efendi Hazretleri ve gönül dostlarının İslam’a hizmet ışığında yürümeye devam etmeleri. Ahlaklı ve Kur’an ilmiyle donatılmış nesillerin oluşması ve İslam yolunda güven temellerinin hasarlanmadan devamı için suskunluk içerisinde istişarelerin ve kararların verilmesi en büyük arzumuzdur.

“ Susmak, Cümlenin istirahat halidir

İstirahat bitince çıkan cümle dinç olur

Çok konuşup cümleyi yorma

Yoksa cümle-i alem yorulur “

Murat Çuhadar

Türkiye’nin Yaşam Koçu

0 542 101 88 47

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.