DOLAR
32,9449
EURO
35,7631
ALTIN
2.529,53
BIST
10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
32°C
İstanbul
32°C
Açık
Pazar Açık
32°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
29°C
Çarşamba Az Bulutlu
29°C

BİRİ MÜFTÜ DİĞERİ MÜDÜR MAŞALLAH …

BİRİ MÜFTÜ DİĞERİ MÜDÜR MAŞALLAH …
REKLAM ALANI
15.05.2024 21:34
6
A+
A-

Tarih şehri, kültür şehri, medeniyetler beşiği MARDİN Öyle mi ? Elbette öyle ama köhnemeye ve çürümeye yüz tutmuş bir MARDİN…

Camileri, Kiliseleri, Antik kentleri ve daha onlarca üstün özellikleriyle Dünya sıralamasında ilk sıralarda boy gösteren Mardin’in liyakatlı yetkilileri sayesinde düşmana gerek kalmadan kuşatılan bir MARDİN ile karşı karşıyayız.

Muhteşem Bürokratlar ve Siyasetçiler sıralamasında TOP 10 listesinden bugün iki kişiyi öncelikli olarak ele alacağım. Birincisi İl Kültür ve Turizm Müdürüne bir bakalım , hatta bu arkadaşımıza ve kıymetli sayın Müdürümüze Mardin’in Kültür ve Turizm yönünü kendisinin nasıl bulduğunu ve Mardin Turizm tablosuna baktığında kendisini Kültür ve Turizm Müdürü olarak nasıl hisettiğini bir soralım kendisine. Hatta bu konuda kendisine yardımcı olmak için örneklerle soralım soruları.

  1. Artuklu Kralı Kimdir ? Mezarı nerededir ve ne haldedir ?
  2. Mardin’de sahabi mezarı var mıdır ? Kimdir ? ve Mezarı ne haldedir ?
  3. Mardin Turizm sektörünün denetlenmesi konusundaki üstün başarılarınız nedeniyle ülke genelinde oluşan yoğun tepkilerin sebebi ve nedeni kimdir ?
  4. Sanırım Dünya’da başka DARA yok. E başka DARA yok ama DARA’nın mevcut haline baktığınızda kemiklerinizde bir sızlama hissediyormusunuz ? Mesela Güvenlik ve Personel eksikliği, Silimilasyon olmayışı, danışma rehberlerinizin olmaması nedeniyle taşın toprağın anlamının anlamsız kalması acaba kimin sorumluluğunda ?
  5. Oteller, Cafe’ler ve Hediyelik eşyacılar ile ilgili kulağınıza hiç mi korna sesi gelmiyor ?
  6. Mardin Medeniyeti sırf Artuklu ilçesinden ibaret değildir. İlçe ve köylerimizdeki Turizm alanlarının halka ve dünya’ya açılması için kimi bekliyorsun kardeşim ?
  7. Müzeler, ören yerleri, tarih kalıntıları, medreseler ve daha sayılamayacak kadar çok unsuru olan kadim bir şehri idealist ve gurur verici bir yöntemle yönettiğine dair emaren ne ?

DAHA SORULARIN DEVAMI GELECEK ….

ŞİMDİ SIRA MÜFTÜ BEY’DE …

Balık baştan kokar gerçi ama yine de Müftü beyi çok sayın muhterem muhteşem Diyanet İşleri Başkanı ile kıyaslamak haksızlık olur. Ali Erbaş’ın yönettiği Diyanetten bir cacık beklemek abesle iştigal olsa da, Muhterem Müftü’ye Mardin Camilerinin bakımsızlığı başta olmak üzere birkaç hususta soru sormak vacip oldu.

  1. Mardin’deki Kiliselere baktığımızda temizlik, halka açılım yönleri, gelen turistlerin ana ziyaret mekanları haline gelmiş olması sizi hiç rahatsız etmiyor mu ?
  2. Camilerin bakım, işleyiş, Turizm amaçlı gelenlere yönelik entegre edilmesi, hizmet içi eğitimlerle İmam ve görevlilerin rehabilite edilmesi gibi konuları abesle iştigal mi yoksa keyfe mahsus bir nedenle mi yerine getirmiyorsunuz.
  3. Kerbela şehidi Sahabi Muhammed el Farisinin mezarını hiç ziyaret ettiniz mi ? kemiklerin molozlar arasındaki haline şahitlik ettiniz mi ? İslam’ı yayma ile ilgili hususlarda, Kur’an ahlakı’nı topluma yerleştirme ve insaniyeti hak yolunda düzgün yürütme konusunda iş ve iştigallerinizi çok merak ediyorum .
  4. Şimdi diyeceksiniz ki bütçe yok, personel yok falan filan. O zaman başkanınıza söyleyin bütçeyi Audi’den kısarak, personelide ev hanımı olan hanımına tahsis ettiği personelden kısarak size versin. Ya da yaymacılar, kaymacılar, kanaat önderi yeni nesil şeyhler ve çakma tarikatlarla dolu SYK’lardan isteyin. Nasılsa meydanı onlara bırakmışsınız.
  5. Son olarak öldüğünüzde İmam bize sizi nasıl bildiğimizi sorduğunda, ne diyecez o imama sizle ilgili. Hadi onu da geçtim, Siz Allah’a ne diyeceksiniz ???

DEVAMI GELECEK ….

Murat Çuhadar

Türkiye’nin Yaşam Koçu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.