DOLAR
32,4010
EURO
34,7830
ALTIN
2.397,65
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Az Bulutlu
23°C

BELEDİYEDEN EKMEK FABRİKASI AÇIKLAMASI

BELEDİYEDEN EKMEK FABRİKASI AÇIKLAMASI
REKLAM ALANI
20.12.2023 21:37
5
A+
A-

Basına ve Kamuoyuna;

 

Kendi dönemlerindeki 423 ihalenin 347’sini ilan dahi yapmaksızın doğrudan teminle gerçekleştiren malum müfterilerin Batman Belediyemizce halihazırda işletilmekte olan Ekmek Fırını ile alakalı açıklama yaparak izansızca iftiralarına bir yenisini daha eklemeleri üzerine tüm kamuoyunu sağlıklı bilgilendirme zaruriyeti hasıl olmuştur.

Öncelikli olarak ifade etmek gerekir ki;

Ekmek Fabrikasının satış iddiası tamamen hayal ürünüdür.

Halihazırda ekmek üretim bandında yer alan ve arka takım olarak ifade edilen SADECE TEK BİR (1) PARÇANIN ekonomik ömrünü yitirmesi dolayısıyla değiştirilmesi söz konusudur.

Bağımsız iki servisin ve Batman Belediyesi Makina İkmal Müdürlüğünün raporlarına istinaden ekonomik ömrünü yitiren TEK BİR PARÇANIN bakım, onarım maliyeti yaklaşık 1.000.000 TL olarak belirlenmiş ve değiştirilme süresinin ise en az 5 ay süreceği belirtilmesi üzerine bakım onarım yerine aynı parçadan üç adeti (2’si yedek) ise 1.456.000 TL’ye satın alınmıştır.

Bu kapsamda: ekonomik ömrünü yitiren ve kullanılamayacak olan TEK BİR PARÇANIN açık ihale yöntemiyle satışı söz konusudur.

Ekmek Fabrikamızdaki TEK BİR PARÇANIN değiştirilmesini tüm ekmek fabrikası satılıyormuş gibi bir algıya çevirmeye çalışan malum müfterileri kamuoyunun vicdanına ve taktirlerine bırakıyoruz.

Şunu da hatırlatmakta fayda var:

Bilakis milyonlarca TL değerindeki fabrikayı hurda yığınına dönüştürerek işlemez hale getirenler yine malum müfteri zihniyettir.

Ekmek fabrikasının yatırım yapılarak ayağa kaldırılma süreci ise tüm kamuoyunun bildiği gibi kayyımlar döneminde gerçekleşmiştir.

Ekmek Fabrikasının 7/24 üretim kapasitesi 75.000 değil 90.000 adet ekmektir.

Ekmek Fabrikasının güncel değeri (arsa ve yapı hariç) 12 Milyon TL değil yaklaşık 30 Milyon TL’dir. !

AÇIKÇASI ÇOK MERAK EDİYORUZ…!

Batman halkının gözünün içine baka baka nasıl bu kadar kolay yalan söyleyebiliyorlar?

Kamuoyunu sağlıklı bilgilendirmeye çalışan! gazetecileri manipüle ederken hiç utanmıyorlar mı?

Ekmek fırınının hiçbir zaman Birlik Vakfı tarafından işletilmediğini bildikleri halde nasıl bu kadar kolay yalan söyleyebiliyorlar?

Ücretsiz ekmek hizmetinden faydalanan 6300 ailemizden de mi utanmıyorlar?

Deprem bölgesinde yer alan vatandaşlarımıza ve Batmanlı hemşehrilerimize gönderilmek üzere satın alınan ekmekleri siyasi malzeme olarak kullanırken olmayan vicdanları hiç sızlamıyor mu?

Tüm kamuoyu bilmelidirki; malum müfteriler ne kadar rahatsız olursa olsun Batman Belediyesi olarak;

Batman Büyükşehir Vizyonu çerçevesinde Batman’ın kaynaklarını yine Batmanlı hemşerilerimizle birlikte sadece ama sadece Batman için kullanmaya devam edeceğiz…!

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.