DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Batman
Az Bulutlu
34°C
Batman
34°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
25°C
Çarşamba Yağmurlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C

ORHAN DOYAN, İL GENEL MECLİSİ ÜYELERİNİN HİZMETLERİNİ KAMUOYUNA SORDU

Yeniden Refah Partisi İl Genel Meclisi üyesi 1. Sıra Adayı Orhan Doyan, Batman için alınan kararların nasıl ve hangi projeler kapsamında alındığını kamuoyuna sordu.

ORHAN DOYAN, İL GENEL MECLİSİ ÜYELERİNİN HİZMETLERİNİ KAMUOYUNA SORDU
REKLAM ALANI
14.03.2024 12:48
14
A+
A-

‘‘Şehrin kalbi ve hazinesi statüsünde olan Valilik İl Özel İdare ile koordineli çalışılan en önemli kararların alındığı, imzaların atıldığı şehrimizin il genel meclis üyeleri kimler neye göre karar alırlar. Nasıl karar alırlar, bugüne kadar kaç karar aldılar aldıkları bu kararlar şehrimize ne gibi faydaları oldu.’ Diyen Yeniden Refah Partisi İl Genel Meclisi üyesi 1. Sıra Adayı Orhan Doyan; “Nasıl bir menfaat oluşturdu. Halkın menfaati doğrultusunda hangi kararlar alındı. Yâda tam tersine halkın menfaatine olmayan kaç tane karar alındı, neler yapıldı. Böylesi kutsal göreve getirilen kişiler kimler ne iş yaparlar. Bugüne kadar ne yaptılar. Kaç Batmanlı bu arkadaşları tanıyor şehrin en önemli kararlarının alındığı bu görevli arkadaşlarında altında imzalarının olduğu kaç tane kararı halka açıkladılar.” Şeklinde açıklamada bulundu.

Peki, İl Genel Meclisi Üyesi arkadaşların görevleri nelerdir hep beraber bakalım…

İL GENEL MECLİSİNİN GÖREV VE YETKİLERİ ŞUNLARDIR

1 – Stratejik plân ile yatırım ve çalışma programlarını, il özel idaresi faaliyetlerini ve personelinin performans ölçütlerini görüşmek ve karara bağlamak.
2 – Bütçe ve kesin hesabı kabul etmek, bütçede kurumsal kodlama yapılan birimler ile fonksiyonel sınıflandırmanın birinci düzeyleri arasında aktarma yapmak.
3 – Belediye sınırları il sınırı olan Büyükşehir Belediyeleri hariç İl çevre düzeni plânı ile belediye sınırları dışındaki alanların imar plânlarını görüşmek ve karara bağlamak.
4 – Borçlanmaya karar vermek.
5 – Bütçe içi işletmeler ile Türk Ticaret Kanununa tâbi ortaklıklar kurulmasına veya bu ortaklıklardan ayrılmaya, sermaye artışına ve gayrimenkul yatırım ortaklığı kurulmasına karar vermek.
6 – Taşınmaz mal alımına, satımına, trampa edilmesine, tahsisine, tahsis şeklinin değiştirilmesine veya tahsisli bir taşınmazın akar haline getirilmesine izin; üç yıldan fazla kiralanmasına ve süresi yirmi beş yılı geçmemek kaydıyla bunlar üzerinde sınırlı aynî hak tesisine karar vermek.
7 – Şartlı bağışları kabul etmek.
8 – (İptal: Anayasa Mahkemesinin 18/1/2007 tarihli ve E.2005/32, K.2007/3 sayılı Kararı ile.)
9 – İl özel idaresi adına imtiyaz verilmesine ve il özel idaresi yatırımlarının yap-işlet veya yap-işlet-devret modeli ile yapılmasına, il özel idaresine ait şirket, işletme ve iştiraklerin özelleştirilmesine karar vermek.
10 – Encümen üyeleri ile ihtisas komisyonları üyelerini seçmek.
11 – İl özel idaresi tarafından çıkarılacak yönetmelikleri kabul etmek.
12 – Norm kadro çerçevesinde il özel idaresinin ve bağlı kuruluşlarının kadrolarının ihdas, iptal ve değiştirilmesine karar vermek.
13 – Yurt içindeki ve yurt dışındaki mahallî idareler ve mahallî idare birlikleriyle karşılıklı işbirliği yapılmasına karar vermek.
14 – Diğer mahallî idarelerle birlik kurulmasına, kurulmuş birliklere katılmaya veya ayrılmaya karar vermek.
15 – İl özel idaresine kanunlarla verilen görev ve hizmetler dışında kalan ve ilgililerin isteğine bağlı hizmetler için uygulanacak ücret tarifesini belirlemek.
Bu kadar önemli kararların alındığı oluşumda görevli olan ve halk tarafından seçilen bu arkadaşları kaç kişi tanıyor neler yaptılar.

TAKDİR BATMAN HALKINIDIR

Biz Yeniden Refah Partisi olarak alacağımız her oyun hakkını verecek ve halkın menfaati için alınan tüm kararlarda destek verecek halkın faydasına olmayan şehrimize yararı olmayan hiç bir kararın altında imzamızın olmayacağını ilan ediyoruz.

Orhan DOYAN
Yeniden Refah Partisi İl Genel Meclisi Üyesi 1. Sıra Adayı

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.