DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Batman
Parçalı Bulutlu
34°C
Batman
34°C
Parçalı Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Hafif Yağmurlu
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C

“EĞİTİM ÖĞRETİM SORUNLARIN GÖLGESİNDE BAŞLIYOR”

Eğitim-Bir-Sen Batman İl Başkanı Şehmuz Önlü, 2023-2024 eğitim öğretim yılı, hayat şartlarının zorlaştığı, alım gücünün düştüğü, eğitim öğretim masraflarının arttığı, iyileştirmelere ve yeni gelişmelere rağmen istenilen seviyeye gelinemediği bir zeminde, sorunların gölgesinde başladığını belirtti.

“EĞİTİM ÖĞRETİM SORUNLARIN GÖLGESİNDE BAŞLIYOR”
REKLAM ALANI
04.09.2023 20:59
147
A+
A-

Eğitim-Bir-Sen Batman İl Başkanı Şehmuz Önlü, 2023-2024 eğitim öğretim yılı, hayat şartlarının zorlaştığı, alım gücünün düştüğü, eğitim öğretim masraflarının arttığı, iyileştirmelere ve yeni gelişmelere rağmen istenilen seviyeye gelinemediği bir zeminde, sorunların gölgesinde başladığını belirtti.

Eğitimde fırsat eşitliği, mesleki eğitimin niteliğinin artırılması, okul öncesi eğitimin yaygınlaştırılması konularına dikkat çeken Önlü, eğitimin paydaşlarıyla yeteri derecede istişare etmeden hareket mantalitesi neticesinde eğitim kalitesinin bir türlü istenilen seviyeye ulaşılamadığını ve hedeflerin akamete uğradığını ifade etti. Bu tür süreçlerin başarıya ulaşabilmesi için sürdürülebilir politikaların benimsemesi gerektiğini söyleyen Önlü, köklü sorunlara kalıcı çözümler, ancak kararlı bir iradeyle mümkün olacağının altını çizdi.

“OKULLARIN İHTİYACI KARŞILANMALI”

Okullara tahsis edilen ödeneklerin ihtiyaçları karşılayacak şekilde artırılması gerektiğini belirten Önlü, “Okullar arasındaki nitelik farkının sebeplerinden biri de fiziki altyapı ve donanım eksikliğidir. Okulların laboratuvar, yabancı dil sınıfı, bilgisayar sınıfı ve ders kitabı haricindeki öğretim materyali ihtiyacı had safhadadır. Hâlihazırda eğitim kurumu yönetimlerinin kullanımına tahsis edilmiş ödenekler yeterli değildir. Özellikle mal ve hizmet fiyatlarının etkisi her geçen gün hissedilen enflasyonist bir ortamda sürekli arttığı göz önüne alındığında, okullara tahsis edilen ödeneklerin de artırılması gereklidir. Eğitim-öğretim yılı başlamadan, sınıf ve öğrenci sayısı, personel sayısı gibi kıstaslar esas alınarak her okula ihtiyaçları karşılayacak ölçüde bir ödenek tahsisi için yetkililer çaba sarf etmelidir” dedi.

50 OKULDA İKİLİ EĞİTİM VERİLİYOR…

Eğitimde niteliği arttıran en büyük etmenlerden biri de normal eğitim olduğuna dikkat çeken Önlü, “Son 20 yıldır yapılan dersliklere rağmen hala ilimizde yaklaşık 50 okulumuzun ikili eğitim yaptığı ve her geçen gün bu sayının arttığı bilinmektedir. Bu durum okul ve derslik ihtiyacımızın en önemli göstergesidir. Bunun dışında yeni yerleşim merkezlerinde de ciddi anlamda okullara ihtiyaç duyulmaktadır. Önceki yıllara nazaran son yıllarda Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Batman’a yapılan okul yatırımlarının ciddi manada azaldığı gözlenmektedir. İlimiz bürokratları başta olmak üzere, tüm paydaşlarının yatırımların arttırılması konusunda büyük çaba sarf etmelidirler” diye konuştu.

“BAŞARI İÇİN EYLEM PLANI HAZIRLANMALI”

Önlü, açıklısının devamında şunları söyledi: “Eğitimde başarı sıralaması ekonomik verilerle eşdeğer oranlara sahiptir. Batman, Türkiye ekonomik sıralamasında orta sıralarda yer almaktadır. Bu durumun tersine Batman şehrimiz ne yazık ki YKS ve LGS gibi ulusal sınavlarda sürekli en sonlarda yer almaktadır. Bu durum son bulmalıdır. Daha önceki yıllarda İstanbul’u ve birçok ili geçme başarısı göstermiştik. Hatta o yıllarda hedef 15 gibi projeleriyle Batman il sırlamalarında ön sıralarda yer almıştır. Bunu tekrardan başarmak için tüm paydaşlarla birlikte bir eylem planı hazırlanmalıdır.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.