DOLAR
32,5073
EURO
34,8805
ALTIN
2.431,79
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Batman
Az Bulutlu
29°C
Batman
29°C
Az Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
24°C
Çarşamba Yağmurlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Az Bulutlu
22°C

“EMEKLİ SÖZ DEĞİL, İCRAAT İSTİYOR”

31 Mart yerel seçim çalışmalarını aralıksız sürdüren DEVA Partisi 7’den 70’e herkesin umudu ve reçetesi olduklarını açıkladılar.

“EMEKLİ SÖZ DEĞİL, İCRAAT İSTİYOR”
REKLAM ALANI
21.03.2024 12:31
7
A+
A-

Çalışmalarını sokak sokak mahalle mahalle sürdüren teşkilat, insanların dertlerine DEVA olmak için canla başla çalıştıklarını açıkladılar.

Deva Partisi İl Başkanı Şehmus Yılmaz, Merkez İlçe Başkanı Kadafi Baktaş ve Belediye Başkan Adayı Erdi Işık emeklilerle bir araya geldi. Başkan Yılmaz; “Emekli vatandaşların talep ve ihtiyaçlarını dinledik, sorunlarına DEVA olmak için çalışmalarımıza hız kazandırdık. Emekli vatandaşımızın aldığı ücret çok az ve mevcut maaşla geçinmenin zor olduğunu biliyoruz. Açlık sınırı belli. Dolayısıyla hayat pahalılığı almış başını gidiyor. Ekonominin enflasyonun mutlaka düzelmesi lazım. Enflasyon almış başını gidiyor. Alım gücü düşmüş, insanlar geçinemiyor. On sene öncesine kadar hepimiz ev araba sahibiydik, şuan 10 bin lira olan ev kirasını bile ödeyemiyor. Şu an mevcut maaşla Misafir ağırlamaya bile yetmiyor, ne de çocuk okutulabilir. Çocuk harçlığı, faturalar, ev kirası ve mutfak giderlerine nasıl yetsin. Emekli sağlığından olmuş sağlıklı beslenemiyor. Sağlık sorunları yaşıyorlar, yani özel hastaneye gidecek ücret yok. Mecbur devlet hastanesine gidecekler ama fiş yok randevusuz bakılmıyor. Sağlık ve ekonomik sorunlar yaşıyorlar.” dedi.

Belediye başkan adayı Erdi Işık İntibak yasasında düzenlemeler yapılması gerektiğine işaret eden Işık şöyle devam etti; “Bu haksızlıkların giderilmesi lazım. Muayenede kesilen ücretler alınmamalı. Doktora gitmeye korkar oldu emeklimiz. Emeklinin kimseye muhtaç olmaması lazım. Bunun içinde geçinebileceği bir ücret verilmeli. Devletin aslı görevi Bu Garip gurabaya sahip çıkması lazım. “Deva partimizin Sağlık ve Sosyal politikaları eylem planı ile ilgili Emekliler için çok güzel düzenlemeler hazırladık.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.