DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Batman
Az Bulutlu
34°C
Batman
34°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
34°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
22°C

“ÇİFTÇİLERİMİZ TOPRAKLARINDA EKİM YAPMAYI BIRAKACAK”

“ÇİFTÇİLERİMİZ TOPRAKLARINDA EKİM YAPMAYI BIRAKACAK”
REKLAM ALANI
21.03.2024 12:21
4
A+
A-

Yeniden Refah Partisi Batman İl Başkanı Ziyaülhak Yamaç;

“ÇİFTÇİLERİMİZ TOPRAKLARINDA EKİM YAPMAYI BIRAKACAK”

Yeniden Refah Partisi Batman İl Başkanı Ziyaülhak Yamaç, çiftçilerin perişan durumda olduğunu ve böyle devam etmesi durumunda topraklarına ekim yapmayı bırakacaklarını söyledi.

‘Batman’ın en büyük problemlerinin başında çiftçilerin problemleri geliyor. Çiftçiler maliyetleri karşılayamadıkları için toprak ekmeyi, üretim yapmayı bırakmaya başladılar.” diyen Yeniden Refah Partisi Batman İl Başkanı Ziyaülhak Yamaç; “Şayet böyle giderse 5 yıl sonra toprak ekecek kimse kalmayacak. İşte bu durum gerçek beka meselesidir. Dünyanın en verimli topraklarına sahip olmamıza rağmen çiftçilere gerekli desteği vermediğimiz için ne yazık ki topraklarımızdan verim elde edemiyoruz. Ve birçok çiftçimiz bırakın ektiği mahsulden kar elde etmeyi birçoğu maliyetleri dahi karşılayamadığı için toprak ekmeyi bıraktılar.” dedi.

“ERBAKAN HOCAMIZ REÇETEYİ BİZE SUNMUŞTU”

Yeniden Refah Partisi Batman İl Başkanı Ziyaülhak Yamaç; “Rahmetli Necmettin Erbakan hocamız yıllar öncesinden çiftçinin kalkınması için gerekli reçeteyi bizlere sunmasına karşın ne yazık ki gerekli tedbirler alınmadı. Ve hali hazırdaki durum ortada. Bu sebepten ötürü rahmetli hocamızın tarım için bize sunduğu çözümler ışığında, çiftçilerimize her türlü hem maddi hem de teknik olarak destek vereceğimizi, ithal tohumu bırakıp yerli tohuma geçmek için gerekli adımları atacağımızı, toprak verimini artıracak projeleri hayata geçireceğimizi ve Batman’da seracılık faaliyetini arttıracağımızı belirtmek isterim. Çiftçiler için bahsettiğimiz adımlar atılmadığı takdirde telafisi mümkün olmayan sonuçlar ortaya çıkacaktır.” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.