DOLAR
32,4118
EURO
34,8308
ALTIN
2.431,96
BIST
9.987,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Batman
Az Bulutlu
30°C
Batman
30°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Yağmurlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C
Cuma Az Bulutlu
22°C

DENEYAP ATÖLYELERİNDE SINAV HEYECANI

Batman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı, Petrolkent Gençlik Merkezinde bulunan Deneyap Atölyelerinde sınav heyecanı devam ediyor.

DENEYAP ATÖLYELERİNDE SINAV HEYECANI
REKLAM ALANI
19.03.2024 12:30
0
A+
A-
DENEYAP ATÖLYELERİNDE SINAV HEYECANI
Batman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı, Petrolkent Gençlik Merkezinde bulunan Deneyap Atölyelerinde sınav heyecanı devam ediyor.
29 Mart 2024 tarihine kadar devam edecek olan sınavlar için, son başvuru tarihi ise 25 Mart 2024 olarak açıklandı. Deneyap Atölyelerine şu ana kadar 4175 başvuru yapıldığı belirtildi. Sınavların sistematik olarak düzenli bir şekilde devam ettiğini belirten Gençlik Hizmetleri Müdürü İbrahim Rüzgâr, katılımın yüksek olmasının kendilerini sevindirdiğini söyledi. Rüzgâr; “Deneyap atölyelerinin amacı yetenekli gençlerin ve her yaş grubundan insanların teknoloji geliştirme süreçlerine katılımlarını sağlamaktır. Milli ve özgün olarak üretilmesi öncelikli olan ürün, sistem ve bileşenlerin üretilmesine dönük girişim, Ar-Ge, proje ve faaliyetleri yapmak ve desteklemek amacıyla çalınmalarımızı sürdürüyoruz. Yetenekli gençleri tespit etmek, eğitmek, teknoloji alanında girişimcilik kültürünün gelişmesine katkıda bulunmak ve bilimsel çalışmalara destek olmak için çalışmalar yürütüyoruz. Potansiyel sahibi ortaokul, lise ve üniversite gençlerine yönelik teknik eğitimler ve atölye çalışmaları ile proje yarışmaları ve sorun çözme etkinliklerine yönelik takımların kurulması ve desteklenmesi ana faaliyet alanını oluşturmaktadır.” şeklinde açıklamada bulundu.
“BAŞVURULAR DEVAM EDİYOR”
‘Geleceğin Teknoloji Yıldızları Programına dahil olmak isteyen 4. sınıf, 5. sınıf, 8. sınıf, 9. sınıf ve lise hazırlık sınıfı kademesindeki öğrenciler, web sitemiz üzerinden duyurulan başvuru süresinde online başvurularını yapabilirler’ diyen Gençlik Hizmetleri Müdürü İbrahim Rüzgar; “Başvuran adaylar Matematik, Fen, Algoritma ve Genel Kültür alanlarından oluşan toplam 40 soruluk E-sınav, Çevrim İçi Eğitim ve Görev Tamamlama, Uygulama Sınavı olmak üzere üç aşamadan oluşan seçme sürecinden geçerler. Belirlenen kontenjan dâhilinde süreci başarıyla tamamlayan öğrencilerimiz Deneyap Teknoloji Atölyelerinde 36 aylık bir eğitim programına dâhil olurlar.” dedi.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.