DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Batman
Az Bulutlu
34°C
Batman
34°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
34°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
29°C
Salı Çok Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C

“KUDÜS MÜSLÜMANLARIN HER ZAMAN GÜNDEMİNDE OLMALI”

Kur’an Nesli Platformu Batman Koordinatörlüğü ‘Dünya Kudüs Haftası’ dolayısıyla bir basın açıklaması yaptı.

“KUDÜS MÜSLÜMANLARIN HER ZAMAN GÜNDEMİNDE OLMALI”
REKLAM ALANI
02.02.2024 09:27
7
A+
A-

Kudüs davası her ne kadar siyonistisrail ve destekçileri tarafından dar bir kalıba sokularak sadece Filistinlilerin meselesi olarak gösterilmeye çalışılsa da dünya Müslümanlarının tamamını ilgilendirmektedir diyen Kur’an Nesli Platformu Batman Koordinatörü Rıdvan Üzümcü “Müslümanlar olarak gündemimizin başında her zaman Kudüs ve Filistinlilerin haklı mücadelesi olacaktır. Öyle ki Kudüs’ün özgürlüğü ve siyonist işgalin sonlanması için gerekli her platformda bu mücadele devam edecektir. Asırlardır huzurun, güvenin ve bereketin hakim olduğu Kudüs toprakları ne yazık ki siyonistlerin oraya adım atmasıyla kirlenmiş; şehirler ve köyler kan ve göz yaşlarıyla dolmuştur. Siyonist işgalin devam ettiği bir asra yakın zaman diliminde orada yaşayan Filistinli her aile şehadet, sürgün, zindan ve toplu kıyımdan geçirilerek kendi şehirlerinde, köylerinde ve hatta evlerinde insanca bir yaşamdan mahrum bırakılmışlardır” dedi.

“DÜNYA İŞLENEN CİNAYETLERE SESSİZ KALIYOR”

Bugün, kendini insan hakları savunucusu olarak gösteren ikiyüzlü Batı’nın dünyaya pazarlamaya çalıştığı kavramlar ne yazık ki söz konusu Müslümanlar olunca geçerliğini yitirmiş ve işlemez olduğunu belirten Kur’an Nesli Platformu Batman Koordinatörü Rıdvan Üzümcü “Dünya devletlerinin yöneticileri, dünyanın gözü önünde, açık bir şekilde İsrail tarafından işlenen cinayetlere sessiz kalırken, bu yöneticilerin vatandaşları da dahil vicdan sahibi her insan siyonizmin gerçek yüzünü görmüş ve harekete geçerek tepkisini ortaya koymuştur.

Kur’an Nesli Platformu olarak, Dünya Kudüs Haftası’nı, Kudüs’ün özgürlüğü adına önemli bulduğumuzu ifade ederken aynı zamanda Müslüman ülkelerin yöneticilerini de Kudüs konusunda samimi olmaya, basit ve telafi edilebilir menfaatler karşısında Kudüs davasına sessiz kalmamaya ve kendi halklarının seslerine kulak vererek gerekli her türlü adımı atmaya davet ediyoruz. Unutulmamalıdır ki Kudüs davası bir imtihan olarak her Müslüman’ın önünde olduğu gibi, devlet yöneticileri de yaptıklarından veya yapmadıklarından Allah katında sorumludurlar. Bundan dolayı, daha doğmamış bebekleri bile kıyımdan geçiren, hastane, okul veya ev ayrımı yapmadan soykırım gerçekleştirmekte hiçbir beis görmeyen bu alçak zihniyetle beraber yürütülen her projenin, her anlaşmanın ve her türlü ilişkinin kesilmesi gerektiğine inanıyor, katil İsrail’in ancak bu dilden anlayacağını ifade ediyoruz” ifadelerini kullandı

“FİLİSTİN’E VE KUDÜS’E ÖZEL YER AYIRMALIYIZ”

Üzümcü “Kudüs bugün kendisi için bedel ödeyecek kahramanlar beklemektedir. Kudüs bugün özgürlük için bedel ödemektedir. Kudüs bugün kendisine uzanacak elleri beklemektedir. Dolayısıyla tüm kardeşlerimizi Kudüs konusunda imkanları ölçüsünde destek vermeye davet ediyoruz. Bugün Kudüs maddi ve manevi olarak Müslümanlardan destek beklemektedir.

Müslümanlar olarak maddi imkanlarımızı seferber ederken, gerçekleştirilecek her türlü eyleme ve yürüyüşe destek vermeli ve ellerimizi Rabbimize açarak dualarımızda Filistin’e ve Kudüs’e özel yer ayırmalıyız. Kur’an Nesli Platformu olarak, Dünya Kudüs Haftası münasebetiyle bir kez daha Kudüs’ün özgür olduğu günleri bizlere göstermesi için Yüce Rabbimize niyazda bulunuyor ve bu mücadelede bizleri de pay sahibi kılmasını diliyoruz. Kudüs’ün özgürlüğü için mücadele eden kahraman Filistin halkını ve vicdan sahibi her insanı selamlıyor, Rabbimizden şanlı fetihler nasip etmesini diliyoruz” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.