DOLAR
32,3813
EURO
34,5940
ALTIN
2.389,98
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Batman
Hafif Yağmurlu
26°C
Batman
26°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
24°C
Perşembe Yağmurlu
22°C
Cuma Az Bulutlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C

9 Mahallede tapu sevinci

Batman Belediyesi tarafından 9 mahallede bulunan 1373 taşınmazın tapu dağıtım töreni gerçekleştirildi.

9 Mahallede tapu sevinci
REKLAM ALANI
17.01.2024 09:34
16
A+
A-

1373 TAŞINMAZIN TAPUSU VERİLDİ…

Tapu Müdürlüğü’nde yapılan programda Batman Belediyesi’nce Güneybatı imar çalışmaları sonucu 9 mahallede bulunan bin 373 taşınmazın tapu dağıtımı yapıldı. Kurum müdürleri ve bazı vatandaşlara tapularını veren Batman Valisi Ekrem Canalp, tapusu verilen yerlerin şehrin güney ve batı bölümünü kapsadığını söyledi. “Harita da görmüş olduğunuz yeşil alan şuanda imar çalışması yaptığımız yeşil alanı gösteriyor” diyen Vali Canalp, bu alanın da toplam büyüklüğünün 11 bin 500 dönüm olduğunu belirtti. Canalp, “Burada 1373 taşınmazınızın tescil işlemi yapılmıştır. 9 Mahallemiz bu imar planından etkilenmiştir. Bu mahallelerimiz İrmi, Petrolkent, Seyitler, Güneykent, Çamlıca, Huzur, Çay, Beşevler ve Hilal mahalleleridir. Bu mahallelerimizin karakteristik özelliği bizim dezavantajlı mahalleler olarak biliniyor olmasıdır. Ancak yapılmış olan bu imar çalışmasıyla beraber uzun vadede bu mahallelerimizin de dezavantajlı mahalle olmaktan çıkıp avantajlı mahalle haline gelmelerinin de bu imar çalışmasıyla önü açılmış bulunmaktayız” dedi.

“YAPILAR 5 KATLI OLACAK

Herkese eşit kat vererek adaletli davrandıklarını ifade eden Vali Canalp konuşmasını şöyle sürdürdü: “Yapılmış olan bu imarın tamamı zemin artı 5 kattır. Yani tamamı 5 katlı yapılar şeklinde olacak. Sadece burası değil Batman’ın genelinde yapmış olduğumuz bu 42 bin dönümlük imar çalışmasının tamamında da standart beş kattan daha fazlasına müsaade etmedik. Son yaşadığımız deprem bir kez daha göstermiştir ki Türkiye de katların sayısı artıkça depremsellik riskimiz de artmaktadır. Hele Batman gibi zemini yumuşaklık olan alanlar söz konusu olduğu zaman kat yüksekliği ve zemin yumuşaklığı depremsel riski daha da artırır.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.