DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Batman
Az Bulutlu
34°C
Batman
34°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
25°C
Çarşamba Yağmurlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C

3 BİN YILLIK TARİHİ GÖLÜN PROJE ÇALIŞMALARINA BAŞLANDI

Kozluk ilçesinde Oyuktaş Köyü, Yeşilyurt Mezrasında yaklaşık 3 bin yıllık geçmişe sahip Erzen Antik Kenti Balıklı Göl’ü için proje çalışmaları başlatıldı.

3 BİN YILLIK TARİHİ GÖLÜN PROJE ÇALIŞMALARINA BAŞLANDI
REKLAM ALANI
02.02.2024 09:29
4
A+
A-

Kozluk’a bağlı Oyuktaş Köyü, Yeşilyurt Mezrasında yaklaşık 3 bin yıllık geçmişe sahip Erzen Antik Kenti Balıklı Gölü, Roma döneminden itibaren insanlar tarafından inanç ve sağlık turizmi kapsamında kaplıca, kür merkezi ve tedavi amacıyla kullanıldı. Günümüzde de şifa merkezi olarak bilinmekte ve gölde yaşayan balıkların kutsal olduğuna inanılıyor.

“BATMAN İÇİN YENİ BİR TURİZM ROTASI OLACAK”

Batman İl Özel İdaresi finansmanı ile Kozluk Kaymakamlığı ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından hazırlanan proje kapsamında; 9,5 dönüm arazi üzerinde kamelya alanları, 785 metrekare yürüyüş alanı, 816 metrekare araç alanı, göl etrafı ve yürüyüş yolunda ahşap pergoleler, ahşap banklar, ahşap köprüler, sosyal donatı alanları ve ağaçlandırma çalışmaları ile toplam 8 dönüm yeşil alan yapılarak yerli ve yabancı turistlerimizin hizmetine sunulacak.

“KÜR VE ŞİFA MERKEZİ”

Proje ile ilgili Kozluk Kaymakamı Ekrem Güngör “Proje sayesinde “Ziyaretçilerimiz gölün huzur veren atmosferinin keyfini çıkarırken aynı zamanda görsel bir şölen sunan Erzen Antik Kenti Balıklı Göl’ de tarihi havayı soluyacaklardır. Peyzaj çalışmalarıyla doğal güzellikler ve gölün tarihi kimliği ön plana çıkacaktır. Çalışmalar sayesinde gölün bilinirliği artacak, kür ve şifa merkezi olan tarihi balıklı gölümüz Batman için yeni bir turizm rotası olacaktır. Tüm çalışmalarımızda bizlere büyük destekler veren Batman Valimiz Sayın Ekrem Canalp’a şükranlarımızı sunuyor, Bakanlığımız, İl Özel İdaremiz, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüze teşekkür ediyoruz, projemiz ilçemiz adına hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.