DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
19°C
İstanbul
19°C
Açık
Pazartesi Açık
21°C
Salı Parçalı Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Çok Bulutlu
16°C

MARDİN SİYASETİNDE SULAR ISINDI

MARDİN SİYASETİNDE SULAR ISINDI
REKLAM ALANI
15.01.2024 12:50
7
A+
A-

MARDİN SİYASETİNDE SULAR ISINDI

AK PARTİ İL BAŞKANI BASIN MENSUPLARIYLA BULUŞTU

GAZETECİ KADİR ÜRÜNDÜ’NÜN SORUSU TOPLANTIYA DAMGA VURDU

AHMET TÜRK’ÜN ADAYLIKTAN ÇEKİLMESİ AK PARTİ İÇİN AVANTAJ MI ?

BÜYÜKŞEHİR ADAYI KİM OLACAK ?

GÜNDEM’E HOŞ GELDİNİZ ….

Mardin siyasetinde hareketli saatler başladı. Ahmet Türk’ün adaylıktan çekimesiyle başlayan siyasi hareketliliği fırsat bile Ak Parti İl Başkanı Basın toplantısında gazetecilerle bir araya gelerek gündeme dair değerlendirmeler yaptı.

Aday belirleme sürecindeki muammalar devam ederken deneyimli gazeteci Kadir Üründü’nün Artuklu adayları üzerinde yaptığı yorumlu soru salonda buz gibi bir hava estirdi. Gazeteci Kadir Üründü’nün “ Kulislerde ismi geçen iki aday var, bunlardan birisi daha önce denenmiş ve seçim kaybetmiş bir aday, diğeri ise halk nezdinde karşılığı olmayan mevcut Belediye Başkanı. Bu adaylar üzerindeki görüşünüz nedir anlamındaki sorusuna İl başkanı Vahap Alma topu taca atan türde bir cevap vererek, halk nezdinde geniş mutabakatla kabul görecek bir aday üzerinde çalışıyoruz şeklinde cevap verdi.

VAHAP ALMA ADYLAR İLE İLGİLİ NASIL BİR SÜREÇ YAŞIYOR ?

Başarılı ve vizyoner bir performans sergileyen Ak Parti Mardin İl Başkanı Vahap Alma 31 Mart seçimlerinde belirlenecek Büyükşehir ve İlçe adayları ile ilgili kendisi ve yönetimi ne denli etkili oldukları bilinmiyor. Siyasi bütünlüğün olmadığı Mardin’de Faruk Kılıç, Muhammed Adak, Vahap Alma, Orhan Miroğlu, Vedat Işıkhan ve Süleyman Bölünmez adaylarının birbirinden farklı olması ciddi bir handikap oluşturmaktadır.

Büyükşehirde Abdullah Erin, Süleyman Bölünmez ve Veysi Şahin arasında süren muamma devam ederken, Merkez ilçe Artuklu, Midyat ve Yeşilli adayları arasındaki çekişme ve sır dolu hareket mekanizması devam ediyor.

Artuklu mevcut Belediye Başkanı Mehmet Tatlıdede’nin adaylığı halinde toplumsal sıkıntının zirveye çıkacağı ve muammalı başkanlık sürecinde kaybettiği güven nedeniyle Artuklu’nun kaybedileceğine kesin bakılıyor.

Midyat ilçesinde ise Veysi Şahin ve Atilla Yarış arasında süren kıyasıya mücadelenin sonucu seçimin de sonucunu belirleyeceği konusunda ortak görüş ve belirsizlik sürerken, partinin kan kaybetmesini engellemek için parti bütünlüğünün acil tesisine ihtiyaç duyulduğu halk arasındaki ana gündemi oluşturuyor.

Yeşilli ilçesinde ise kazanması mutlak gözüyle bakılan Hayrettin Demir’in durumu ise bunca gücüne rağmen belirsizliğini koruması halk arasında huzursuzluk ve endişe yaratmaya devam ediyor.

Gelelim Kahpe PKK ve siyasi uzantılarının Mardin durumuna. DEM Partisi Büyükşehir için gösterdiği adayları kendi kafalarına göre değil, demokrasinin gereği olan halk oylamasıyla ve şeffaf bir şekilde seçti. Halka seslendi ve dediki kimi aday istiyorsan gel oy ver ve aday o olsun. Bu yöndeki model diğer hiçbir partide maalesef bulunmamaktadır.

Ak Parti ne yaptı ?

Temayül yaptı ama SONUÇ YAYINLANMIYOR ?

Anket yaptı ama SONUÇ YAYINLANMIYOR ?

En son Cumhurbaşkanı nezaretinde oylama yapıldı ama SONUÇ AÇIKLANMIYOR ?

SON DURUM NE ???

Karanlık bir muamma

Halkın değil, birkaç kişinin istediği isimler dolanıyor kulis dillerinde

Toplumda karşılığı olmayan isimler aday diye dillendiriliyorlar

Mevcut ve muammalı isimler halen daha aday edilmeye çalışılıyor ???

La havle vela kuvvete desekte yetmiyor.

Şimdi önemli bir figür olan Ahmet Türk muhtemelen ilk turda yüzde 50 oranını bulamadığı için kendiyle hesaplaştı ve adaylıktan çekildi. Bu fırsat iyi değerlendirilirse terör iktisaplı yapı yerle bir edilebilir. Ama bunun için samimi, adil ve hakkaniyetli adaylar belirlenirse bu olur.

MEVLAM NEYLERSE GÜZEL EYLER ….

Keşke herşey İl Başkanı Vahap Alma’nın güzel yüreğiyle söylediği sözler gibi olsa ….

 

Murat Çuhadar

Türkiye’nin Yaşam Koçu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.