DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Batman
Az Bulutlu
34°C
Batman
34°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
25°C
Çarşamba Yağmurlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C

“İşverenlere sigorta primi desteği verilmeli”

Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası (BESO) Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, asgari ücret artışıyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulunarak devlete işverenler için gerekli desteklerin yapılmasını talep etti.

“İşverenlere sigorta primi desteği verilmeli”
REKLAM ALANI
05.01.2024 08:41
17
A+
A-

Asgari ücretin belirlenmesi sonrasında konuyla ilgili açıklama yapan BESO Başkanı Çiftçi, asgari ücretin artışını olumlu karşıladıklarını ama işverenin bu yükün altında kalmaması için gerekli destek ve girişimlerin olması gerektiğini vurguladı. Asgari ücrete ilişkin düzenlemenin ve belirlenen artış konusunda belirlenen tutarı esnafların olumlu karşıladıklarını ama yüksek enflasyon, piyasaların daralması ve girdi maliyetlerinin artmasıyla birlikte esnafların zor durumda olduğuna dikkat çeken Başkan Çiftçi, açıklamasının devamında şunları söyledi: “Yeni asgari ücretin hem işveren hem çalışanlarımız hem de ekonomimiz adına hayırlı olmasını diliyorum. Asgari ücret artışını hayat standartları açısından olumlu karşılıyorum. İşçilerin alın teri ve emeklerinin enflasyonun altında ezdirilmemesinden memnuniyet duyduk. Artan maliyetlerden dolayı esnafımız zor durumdadır. Birçok esnafımız işlerinin kredi kartı ve çeklerle döndürüyor. Çalışan maaşları, sigorta primleri, fahiş kira artışları, faturalar ve daha bir sürü gider esnafın sırtına yük olarak binmektedir. Asgari ücretli bir çalışanın maliyeti işverene 25-26 bin TL’yi bulmaktadır. Bu maliyetin yüksek olması işten çıkarmalara sebebiyet vermemesi için hükümetin işverenlere sigorta primi ve elektrik desteği gibi konularda yardımcı olması çok büyük önem arz etmektedir. İstihdama destekte bulunanlara sigorta primi desteği verilmesi gerekiyor. Sigorta primi desteği ve asgari ücretten vergilerin düşürülmesinin rahatlatıcı bir adım olacağını düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.