DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
19°C
İstanbul
19°C
Açık
Pazartesi Açık
21°C
Salı Parçalı Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
17°C

“BİZ BAŞKASININ TAKLİTÇİSİ OLMAYALIM, KENDİMİZ OLALIM”

Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu’nun katılımıyla Tarım Sektörü Toplantısı yapıldı.

“BİZ BAŞKASININ TAKLİTÇİSİ OLMAYALIM, KENDİMİZ OLALIM”
REKLAM ALANI
09.01.2024 13:31
9
A+
A-

Milletvekili Nasıroğlu’nun yanı sıra, Batman İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şanverdi, Oda ve Kooperatif temsilcileri, besiciler, çiftçiler ile ilgili paydaşlar katılım sağladı.

Milletvekili Nasıroğlu yaptığı konuşmada kent olarak taklitçi değil taklit edilen bir şehir olmamız gerektiğini anlattı.

Güneydoğu’da, Doğu’da, belki Şark’ta genel hastalık nedir biliyor musunuz? Birisi bir şey yapsa, öteki ben de aynısını yapayım, diğeri bir şey yapınca, başka biri çıkıp ben de aynısını yapayım diyor. Üç-beş kişi aynı işi yapınca beşimiz de batıyoruz. Niye? Çünkü kendimizi geliştirmiyoruz, araştırmıyoruz. Bizim araştırmamız, gelişmemiz başkasının yaptığı işi gözlemlemek, takip etmekten öteye gitmiyor. ‘O böyle yaptı, haydi ben de yapayım’ diyor. Bu durum Gaziantep’te de aynıdır, Diyarbakır’da, Van’da da aynıdır. Biri bir iş yaparsa, diğeri arkasından aynı işi yapıyor.

Günümüz teknolojisinin geliştiğini ve gelişen teknoloji de bilgiye ulaşımın kolay olduğunu ifade eden Nasıroğlu, şöyle konuştu:

“Günümüz teknoloji ile ütün bilgilere ulaşabiliyorsun. Dolayısıyla gelin, biz bu konuda somut adımlar atalım. Ne yapılması gerektiği dile getirilebilir ama bunun bir tık üstüne, yani 2’nci, 3’üncü ligi de hedef alacak projeler ortaya koyalım. Bir toplantımızı onun üzerine kurgulayalım. Yani biz Batman’ı tarımda, tarım sanayisinde nereye getirmek istiyoruz? Hedefimiz ne? 10 yıl, 20 hatta 30 yıl sonrasının Batman’ında ne görmek istiyoruz? Bunlarla ilgili bir perspektif çizelim. Tarımda hep ön planda olan çiftçilik kısmının biraz dışına çıkalım. Ekmek biçmek tabii ki son derece kutsaldır, o olmadan hiçbir şey olmuyor ama bunun yanında bir farkındalık olsun, Batman’a has bir şey olsun. Biz başkasının taklitçisi de olmayalım. Kendimiz olalım. Çevredekiler ‘ Batman bunu yaptı biz nasıl düşünemedik, bu adamlar bunu yaptı’ desinler. Yapamaz mıyız? Yaparız arkadaşlar.

Devletin vatandaşlara önemli teşvikler sunduğunu kaydeden Nasıroğlu, konuşmasını şöyle tamamladı :

“Bakın devletin böyle önemli yatırımlarda ciddi teşviki var. Bakınız yatırımlarla ilgili 100 milyar lira teşvik paketi açıklandı. 2 ile 3 milyar liralık bir tane yatırımı gelin Batman’a kazandıralım. Bu, fikirle başlar, hayalle başlar. Önce bir hayalini kuralım, ne yapalım diye bir düşünelim ve böyle bir proje ortaya çıksın”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.